StoryEditor

Politici a osobnosti dali vláde odkaz: "Budeme vás sledovať, urobíme vám zo života peklo"

18.03.2016, 15:30
Autor:
TASRTASR
Okrem umelcov sa na pódium postavili aj Richard Sulík, Igor Matovič a ďalší opoziční poslanci.

Šéf SaS Richard Sulík v emotívnom prejave počas protestu voči novej vláde na Námestí SNP vyhlásil, že nerozumie, čo sa stalo. Zároveň sa pýtal, prečo už neplatia slová. „Slová nemajú žiadnu váhu. Pamatám si na kampaň, že charakter rozhoduje. A ukradli slová nám. My keď chceme naozaj dodržať predvolebné sľuby, tak sa dozviem, že som zdupkal," vyhlásil Sulík na proteste pod názvom "Chceme vládu, nie zradu!" na ktorom sa zúčastnilo približne dvetisíc ľudí.

Sulík dal ľuďom v centre Bratislavy jasne najavo, čo si myslí o rozhodnutí šéfa Most-Híd Bélu Bugára a šéfa Siete Radoslava Procházku o ich kroku vstúpiť do vlády so Smerom. „Toto je obrovské morálne zlyhanie Bélu Bugára a Rada Procházku a najmä Bugára, ktorý tu pôsobil 25 rokov," vyhlásil Richard Sulík na proteste v Bratislave.

Na pódiu sa počas hodinového podujatia striedali opoziční politici aj umelci, ktorí prečítali vyhlásenie k súčasnej politickej situácii. Šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič vyhlásil, že keď si budúca vláda delila posty, ostali im ako posledné na stole ministerstvá zdravotníctva a školstva.

"Viete si to predstaviť, že každý chniapal po rezortoch, kde sú eurofondy a dva najväčšie problémy nechali ležať na stole? Takáto vláda nás čaká. Podľa mňa to bude najviac skorumpovaná vláda, aká tu kedy bola," myslí si Matovič, ktorý hovoril o voličskej zrade zo strany Bugára a Procházku.

Na pódiu vystúpili aj ďalší poslanci ako Jozef Mihál, Lucia Nicholsonová, Peter Osuský (všetci SaS), Veronika Remišová, Jozef Viskupič (obaja OĽaNO-NOVA), Peter Pčolinský (Smer rodina), ale aj exposlanec Alojz Hlina. Z hercov sa pred dav postavili okrem Stankeho aj Robo Roth, Alexander Bárta či Henrieta Mičkovicová.

Herec Richard Stanke, ktorý predniesol vyhlásenie podpísané 200 umelcami, vyhlásil, že už sa nemôžu prizerať morálnemu marazmu, v ktorom sa brodí celá spoločnosť.

"Parlamentné voľby ukázali zúfalstvo a pocit beznádeje vo vieru v politikov a v ich zástupcov. Jedným z výsledkov je aj fakt, že do parlamentu sa dostala strana, ktorá je spájaná s extrémizmom a fašizmom," upozornil.

Stanke sa pýtal, prečo sme ostali týmto vývojom zaskočení a rozčarovaní, keď tieto nálady v spoločnosti boli zreteľné už dlhodobo. "Posledné roky vysoké školy či vedecké inštitúcie realizovali množstvo výskumov verejnej mienky, ktoré mapovali nálady mladých ľudí. Aj keď výsledky boli alarmujúce, pozornosť zo strany politikov a médií bola nulová. Inak sa nedá vysvetliť, že pred dvoma rokmi len dve percentá mladých ľudí boli spokojné s demokraciou a len 12 percent negatívne vnímalo slovo fašizmus či nacizmus," upozornil.

Podľa Stankeho teraz nastal čas, aby sa aj umelci jednoznačne postavili za politický názor. "Vysielame jasný odkaz vláde, že už sa nemienime prizerať na to, kam naša krajina kráča, ako Slovensko nadobúda hnedú farbu. Politické elity zabudli na ľudí, šírili nepravdy, polopravdy a strach. My umelci sme prestali byť morálnymi vzormi. Ale aj my máme toho dosť, preto sme odhodlaní opäť sa postaviť na čelo barikád a vrátiť morálne vzory do spoločnosti," uistil Stanke s tým, že umelci nesúhlasia so zložením súčasnej vlády. Sú však odhodlaní ju sledovať a veria, že sa pridajú aj novinári, učitelia, samotní politici a občania tejto krajiny.

Protest proti novej vláde na Námestí SNP 18:19 "Nebojte sa, my zvíťazíme" Moderátor Ludwig Bagin definitívne ukončil protest na Námestí SNP slovami: „Nebojte sa, my zvíťazíme!" 18:15 Politici prišli k osobnostiam na pódium Na konci protestu vyšli na pódium k slovenským osobnostiam politici, ktorí sa zúčastnili na proteste a ukončila ho štátna hymna. 18:14 Silný odkaz novej vláde: Budeme vás sledovať Budeme vás sledovať, dali ste nám množstvo sľubov, takže je čas ich začať dodržiavať," ukončil Stanke svoj príhovor z vyhlásenia, pod ktorým je podpísaných vyše osobností. 18:12 Vidíme priestor na zmenu, odkazujú osobnosti Nesúhlasíme s týmito vládnymi garnitúrami, pokúsime sa nastaviť morálnu latku tak vysoko, ako to len pôjde. Veríme, že k našej iniciatíve sa pridajú novinári učitelia politici a všetci občania v tejto krajine. Vidíme priestor na zmenu, no musíme začať sami od seba," pokračoval Stanke. 18:00 Osobnosti odkazujú vláde: Nemienime sa už len prizerať Na pódium sa objavili slovenské osobnosti, ktoré sa pridali do protestu. Vyhlásenie za nich prečítal známy slovenský herec Richard Stanke. "Už sa nemôžeme prizerať morálnemu marazmu,v ktorom sa brodí Slovensko. Je tu strana ktorá je spájaná extrémizmom a fašizmom. Z tohto miesta vysielame jasný odkaz vláde, že sa už nemienime pozerať na to kam kráča krajina a ako Slovensko naberá hnedú farbu," hovorí Richard Stanke. 
 
17:55 Richard Sulík si spravil selfie

MYSLÍM, ŽE ODKAZ ZNEL JASNE:My si zradu pamätáme Posted by Richard Sulik on Friday, 18 March 2016
17:53 Hlina na proteste: Tu umierajú ľudia, a ich zaujímají IC vlaky Prioritou tejto vlády bude, aby chodili IC vlaky. Tu umierajú ľudia, majú stovky exekúcií a ich prioritou sú IC vlaky. To je celé zle. Neviem či by tá druhá strana bola lepšia, ale jedno viem určite, že poctivejšie by bolo mať predčasné voľby.“ 17:50 Pčolinský: Na každú sviňu sa voda varí Poslanec Sme Rodina Peter Pčolinský na proteste vyhlásil, že pre nich (narážal na vládu, pozn. red.) je „volič hovno." Pčolinský pokračoval slovami, že na každú sviňu sa voda varí 17:47 Sulík: Budeme im robiť zo života peklo Berieme to na vedomie, v súlade s pravidlami budeme tvrdou opozíciou. Budeme sa im dívať na prsty a robiť im zo života peklo v rámci svojich všetkých možností. Uvidíme, koľko im vydrží ten mačkopes," pokračoval Sulík. 17:40 Sulík: Toto je obrovské zlyhanie Bugára a Procházku Nerozumiem čo sa stalo že neplatia slová. Slová nemajú žiadnu váhu. Pamatám si na kampaň, že charakter rozhoduje. A ukradli slová nám. My keď chceme naozaj dodržať predvolebné sľuby, tak sa dozviem, že som zdupkal. Toto je obrovské morálne zlyhanie Bélu Bugára a Rada Procházku a najmä Bugára ktorý tu pôsobil 26 rokov. Je to veľké sklamanie," vyhlásil Richard Sulík na proteste v Bratislave.

01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-23 09:23:47 - Feat.: - Title: Je to o konkurencieschopnosti 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-17 16:51:42 - Feat.: - Title: "Iba núdzový personál." Rozsiahly štrajk organizovaný odbormi v Grécku ochromil dopravu 05 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
25. apríl 2024 18:04