StoryEditor

Kaliňák vyvolal v parlamente obrovskú hádku. Nechutný mafián, kričala na neho opozícia

16.06.2016, 15:05
Robert Kaliňák rozdráždil počas Hodiny otázok opozičných poslancov, tí po ňom pokrikoval v pléne.

Hádka sa vo videu začína v čase 4:45.

Minister vnútra Robert Kaliňák vyvolal obrovskú hádku v parlamente a rozdrážil opozičných poslancov. Stalo sa to pri Hodine otázok v pléne, keď Kaliňák zastupoval premiéra Roberta Fica. 

"Veľmi pekne ďakujem, pán mafián"

Keďže premiér nemohol na parlamentnú Hodinu otázok prísť osobne, jeho odpoveď v pléne prečítal práve Kaliňák. Konflikt sa začal po tom, ako Kaliňák prečítal, že niektoré obvinenia ako to, že neplatil zdravotné odvody, vyzerajú komicky. Minister vnútra konkrétne oslovil poslanca SaS Jozefa Mihála.

"Veľmi pekne ďakujem, pán mafián," ostro reagoval Mihál.

Podpredseda parlamentu Béla Bugár do konfliktu okamžite zasiahol a to ešte viac nahnevalo opozičných poslancov, ktorí začali kričať po celej koalícii.

Bugárove slová "To je úroveň páni poslanci" naštartovali šéfa OĽaNO-NOVA Igora Matoviča, ktorý niekoľkokrát nahlas opakoval. "Mafián minister vnútra, nechutný mafián."

Kaliňák: Kričíte, lebo nemáte dôkazy

Kaliňák je presvedčený, že opozícia kričí, lebo žiadne z podozrení nie je schopná dokázať a nemá argumenty. "Ak pán prezident hovorí o strate dôvery v štát, je to možno práve preto, že pracovnou metódou opozície je klamstvo a lož," pripustil.

Minister deklaroval, že je prvý za to, aby v prípade Bašternák, v kauze Gorila, ale aj v iných prípadoch sa po skončení vyšetrovania zverejnili všetky zistené veci. "Až vtedy to možno začať verejne posudzovať," apeloval.

Minister v odpovedi zároveň vyjadril vážne znepokojenie, že asistent poslanca SaS Jozefa Rajtára Filip Rybanský v pozícii pracovníka komerčnej banky úmyselne porušil bankové tajomstvo a poskytol opozícii a médiám informácie, ktoré sú hrubo zneužívané.

"Keď sa už vlámal do toho účtu, mal zverejniť všetky informácie, a nielen tie, ktoré sa opozícii hodia," odkázal Kaliňák s tým, že preto bolo jednoduché tieto obvinenia vyvrátiť.

01 - Modified: 2024-04-26 17:30:56 - Feat.: - Title: Hlina v HNtelevízii: Fico má systém, ako skrotiť Danka 02 - Modified: 2024-04-26 12:55:09 - Feat.: - Title: "Vláda berie ľudom práva." Časť opozície vyzýva prezidentku nepodpísať zákon o strategických investíciách 03 - Modified: 2024-04-25 12:59:54 - Feat.: - Title: Nedostavil sa na vypočutie. Opozícia vyzvala prezidenta Finančnej správy, aby zodpovedal otázky na schôdzi 04 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii 05 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
27. apríl 2024 10:12