Prvého prezidenta SR Michala Kováča si pamätám ako jediného, ktorý v tom čase ako-tak bránil tomu, aby Slovensko neskončilo ako Bielorusko. Na Bratislavskom hrade to povedal predseda SaS Richard Sulík, ktorý prišiel kondolovať rodine zosnulého exprezidenta. Ako tvrdí, s Kováčom sa osobne nepoznali až tak veľmi dobre, no párkrát sa spoločne stretli a rozprávali. Sulík uviedol, že SaS podporí návrh poslanca Jána Budaja (OĽaNO-NOVA) zrušiť Mečiarove amnestie.TASR/Branislav Račko
StoryEditor

SaS predstavila víziu do roku 2024. Sulík ukázal osem hlavných priorít liberálov

02.11.2016, 09:30
Autor:
TASRTASRredred
Členovia strany predstavili víziu SaS do roku 2024.

Opozičná strana SaS ponúka svojim voličom víziu toho, čo chce robiť a presadzovať na politickej scéne do roku 2024. Ako uviedol na dnešnej tlačovej konferencii šéf liberálov Richard Sulík, ak SaS bude súčasťou vlády po najbližších voľbách, bude sa snažiť realizovať svoj program tak, aby bola táto vízia naplnená.

"SaS jej hodnotová strana. Od vzniku máme jasne stanovené tri hodnoty - sloboda, solidarita a zdravý rozum. Vytvorili sme posolstvo, kde je napísané, čo chceme robiť. Je to naša DNA. Na základe našich hodnôt a posolstva vznikla vízia SaS do roku 2024," vysvetlil Sulík.

Podľa jeho slov ide o akési ohraničenie priestoru, v ktorom sa má nachádzať predvolebný program SaS. "Bolo by dobré, keby všetky politické strany predstavili svoju víziu, aby voliči videli, kam sa daná strana bude uberať, ak jej dajú svoj hlas," myslí si.

Vízia SaS vychádza podľa Sulíka z piatich trendov. Prvým z nich je výrazná zmena demografie obyvateľstva. "Stúpne počet dôchodcov. To bude vyžadovať zásadnú reformu odvodového systému tak, aby boli zabezpečené dôchodky," podčiarkol Sulík.

Druhým trendom je, že najbližšie desaťročia bude bezpečnosť dôležitejšia ako ekonomika. V rámci tretieho trendu SaS očakáva, že starí lídri EÚ budú pokračovať v ďalšej a ďalšej integrácii, čo sa posilní po tom, ako Veľká Británia vystúpi z EÚ.

"Štvrtým trendom je posilnenie extrémizmu. To, čo dnes nazývame extrémizmom, ním prestane byť, lebo mainstreamoví politici ignorujú skutočnú vôľu voličov. Extrémne sily budú narastať, čo je veľké nebezpečenstvo," varoval líder SaS. Ako piaty trend pomenoval pokračovanie krízy eura.

Osem hlavných priorít SaS:
1. Slovensko ako sebavedomý členEÚ a NATO
2. Boj za spravodlivosť a boj proti korupcii
3. Zásadná reforma odvodov v súvislosti s demografickou krízou
4. štíhly, efektívny a vyrovnane hospodáriaci štát
5. Kvalitné školstvo
6. Fungujúce zdravotníctvo
7. Rómska problematika
8. Výrazné zlepšenie podnikateľského prostredia

Správu budeme aktualizovať.

01 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 02 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 03 - Modified: 2024-04-15 11:13:16 - Feat.: - Title: SaS a PS žiadajú odchod Kuffu z funkcie, minister Taraba jeho odvolanie neavizuje 04 - Modified: 2024-04-14 08:35:17 - Feat.: - Title: Opozičná SaS odsudzuje iránsky útok na Izrael. Očakáva reakciu od rezortu zahraničia 05 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
16. apríl 2024 07:18