StoryEditor

Na letisku v Moskve zabíjal teror. Zranil aj Fialovú (video)

"Keď to vybuchlo, ľudia začali kričať. Objavil sa dym, zo stropu leteli kusy akéhosi plastu.

Videl som, ako ľudia na vozíkoch ťahali zranených, niektorým tiekla z hlavy krv.“ Takto opisovali očití svedkovia dramatické chvíle na moskovskom letisku Domodedovo, na ktoré včera udreli teroristi. Samovražedný atentátnik tu v preplnenej letiskovej hale odpálil sedemkilovú bombu, ktorá zabila najmenej 35 ľudí a ďalších vyše 150 zranila (na snímke jeden z nich).                                                                                               

Medzi zranenými je aj slovenská herečka Zuzana Fialová, ktorá do Moskvy pricestovala na výlet s kolegom Ľubošom Kostelným a jeho sestrou. "Som práve v sanitke, sú to len drobné zranenia,“ uviedla pre HN Fialová.

Slováci mali šťastie
Traja Slováci stáli len pár metrov od miesta výbuchu. Fialovej ošetrili zranenia na uchu a na tele. "Ja aj moja sestra sme v poriadku. Zuzka je však v nemocnici, má natrhnuté ucho a šrapnely pod kožou, no nie je to nič vážne. Bolo to peklo!,“ potvrdil pre HN Kostelný.

Letisko Domodedovo je často vstupnou bránou do Ruska aj pre našich turistov. Z okolitých krajín sem lietajú stroje viacerých spoločností. "S ruskými úradmi je naše ministerstvo zahraničných vecí v stálom kontakte. Nevylučujeme, že medzi zranenými sú aj ďalší naši občania, keďže ide o letisko, ktoré často využívajú Slováci pre lety z Viedne do Moskvy,“ potvrdil pre HN hovorca rezortu diplomacie Ľuboš Schwarzbacher.

Stopa vedie na Kaukaz
Okamžite po útokoch veľkú časť letiska uzavreli. Niekoľko letov smerujúcich do Moskvy odklonili na ostatné letiská. "Teraz už Domodedovo funguje v normálnej prevádzke. Prijíma lety aj povoľuje štarty všetkých letov,“ uviedla pre HN Veronika Kuznecovová z tlačového oddelenia letiska.
Vyšetrovatelia sa zameriavajú najmä na kaukazskú stopu. Podľa svedkov mal totiž útočník kaukazský výzor.

01 - Modified: 2004-02-22 21:07:25 - Feat.: 0 - Title: Sociálne nepokoje na východnom Slovensku 02 - Modified: 2004-02-22 21:07:45 - Feat.: 0 - Title: Španielska opozícia bez šance
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/zahranicie, menuAlias = zahranicie, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
19. apríl 2024 00:27