StoryEditor

Kamión mierových misií

05.09.2007, 00:00

Mercedes-Benz Actors v obrnenom vyhotovení -- Armoured Heavy, s rôznymi možnosťami nadstavby je určený najmä na osobitné nasadenie do krízových oblastí. Celkovo 108 vozidiel Armoured Heavy Actors má posilniť kanadské mierové sily OSN, pričom Ministerstvo obrany Kanady si už 82 týchto ťažkotonážnych špeciálnych obrnených kamiónov objednalo.
Sila a odolnosť
Armoured Heavy Actors má najmodernejšiu pancierovanú kabínu s ochranou pred projektilmi, ktorá minimalizuje účinky mín, balistických striel či maskovaných výbušnín na cestách. Pohon mu zabezpečuje výkonný a zároveň úsporný motor s výkonom 503 konských síl (370 kW) v kombinácii so šestnásťstupňovou prevodovkou. Štvornápravový (8 x 8) podvozok tohto ťažkotonážneho vozidla s permanentným náhonom všetkých kolies a s uzávierkami diferenciálov na všetkých osiach zvláda aj najťažší terén. Prekonáva až sedemdesiatpercentné stúpanie a až tridsaťpercentný sklon svahu. Dokáže tiež prebrodiť hĺbku 750 mm a so špeciálnym vybavením dokonca 1 200 mm. Upravením tlaku v pneumatikách, a to v závislosti od verzie aj priamo z kabíny, môže tiež napríklad v púštnych a bahenných oblastiach zvýšiť trakciu.
Svetobežník
Pancierovaný Mercedes-Benz Actors je odvodený od bežného sériovo vyrábaného Actrosu, ktorý už po svete premáva v 450 tisícoch vyhotovení. Osvedčil sa v rôznych klimatických a topografických podmienkach vrátane prípadov najnáročnejších nasadení. V doprave, ale aj na staveniskách alebo ako ťažkotonážny ťahač. Spoľahlivosť preukázal aj pri svojom využití v logistike vyše 50 armád.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 08:19