SUV automobilky Škoda VisionS - vízia, ako má nová Škoda Kodiaq vyzerať. Prezentácia na novinárskom dni 86. medzinárodného Ženevského autosalónu v Ženeve 1. marca 2016.SUV automobilky Škoda VisionS - vízia, ako má nová Škoda Kodiaq vyzerať. Prezentácia na novinárskom dni 86. medzinárodného Ženevského autosalónu v Ženeve 1. marca 2016. // TASR
StoryEditor

Kodiaq bude priestranný, pozrite si interiér nového SUV od Škody

30.08.2016, 16:30
Snímky jasne ukazujú, ako veľký bude batožinový priestor.

Priestranný interiér dostal oproti štúdii Vision S, z ktorej Kodiaq vychádza, oveľa konzervatívnejšie tvary, ako tomu bude v prípade exteriéru. Škoda vypustila ďalšie snímky svojho nového SUV. Tentoraz si ho môžeme pred premiérou prehliadnuť zvnútra.

Ako už ukázali zverejnené zábery detailov Škody Kodiaq, vonkajšok auta sa oproti pôvodnému konceptu Jozefa Kabaňa tak zásadne nepremení. Zmena v interiéri však bude oveľa dramatickejšia, predstavitelia Škodovky to ostatne naznačovali od začiatku. Futuristický kokpit s dvoma obrími širokouhlými displejmi bol nahradený tradičnejším riešením, ktoré zapadá do filozofie kabín ostatných vozidiel značky.

Pre Škodu je nové napríklad vertikálne postavenie výduchov klimatizácie a po vzore konceptu predsa len interiér pred spolujazdcom akoby naznačuje druhú prístrojovú priehradku. Všimnúť si možno tiež nové prevedenie lesklého panelu infotainmentu. Na snímkach pochopiteľne nájdeme vrcholnú verziu v prevedení z kože, ale zdá sa, že aj v bežných prevedeniach bude interiér vyzerať elegantne a moderne.

Snímky tiež jasne ukazujú, ako veľký bude batožinový priestor. Verzia na fotografiách je sedemmiestna, toto prevedenie sa bude dodávať na želanie. Vidieť je úplne rovná podlaha s úložnou plochou v rovine s nákladovou hranou. Škoda sľubuje základný objem až 720 litrov, ale zatiaľ nie je presne známe, či ide o údaj pre sedemmiestnu (so sklopenými sedadlami), alebo päťmiestnu verzii. Každopádne kufor bude veľmi veľký.

Tlačová správa tiež spomína, že Kodiaq sa bude chváliť tridsiatimi Simply Clever riešeniami. Mnoho z nich už poznáme z predchádzajúcich modelov (škrabka, dáždnik), avšak niektoré budú nové. Opierky hlavy napríklad majú poskytovať oporu pri spaní, auto bude mať elektricky ovládanú detskú poistku v zadných dverách a novinkou u Škodovky budú tiež ochranné lišty dverí, ktoré sa automaticky vysunú pri ich otvorení. Ku kompletnému odhaleniu Škody Kodiaq dôjde vo štvrtok 1. septembra.

Pozrite si prvé video ukazujúce Škodu Kodiaq:

01 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 05 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
23. apríl 2024 08:02