StoryEditor

Škoda stavila na Daru Rolins, českí odborníci sú pobúrení

24.05.2017, 10:50
Autor:
Jan SůraJan Sůra
Automobilka Škoda Auto sa rozhodla pre premiéru nového SUV Karoq znova využiť osobnosti z česko-slovenského šoubiznisu. Po Karlovi Gottovi či Leošovi Marešovi, ktorí predstavili model Kodiaq, tentoraz firma siahla aj po speváčke Dare Rolins.

Tá pritom v roku 2010 zrazila motocyklistu, ktorý svojim zraneniam podľahol. Súd ju následne uznal vinnou a okrem podmienečného trestu tiež nemohla niekoľko rokov šoférovať.

"Akákoľvek automobilka by sa jej mala v marketingu vyhnúť oblúkom. Je to veľmi kontroverzná osobnosť," hovorí reklamný expert Martin Charvát z kreatívneho štúdia Remembership. Podľa neho nedošlo k nehode tak dávno, aby si ju ľudia nepamätali. "Určite je veľa iných osobností, ktoré by tam mohli byť. Toto naozaj nebola dobrá voľba," myslí si.

Rolu Dary Rolins v marketingu na nové auto nechápe ani Roman Budský z českého Tímu cestnej bezpečnosti. "Chybu môže urobiť každý. Avšak nové auto by sa malo spájať skôr s osobnosťou, ktorá je v oblasti bezpečnosti cestnej premávky vzorom," mieni Budský.

Dara Rolins sa objavila napríklad vo videu, ktoré automobilka umiestnila na svoj YouTube kanál. V ňom ju spovedá herečka Patricie Solaříková.

Rolins sa v spote vyjadruje, ako je Karoq praktický a že si môže sadnúť aj ľahnúť do jeho kufra. Rozhovory potom poskytla aj ďalším kanálom na YouTube.

Rolins: Necítim potrebu obhajovať sa

"Samozrejme máte právo myslieť si o mne a mojich rozhodnutiach, čo len chcete. A ani to nemá nič spoločné s tým, či ma poznáte, alebo nie. Necítim potrebu obhajovať sa, keďže som bola riadne súdená aj odsúdená," uviedla v reakcii pre MF DNES Rolins.

"Ak sa vám moje rozhodnutie nepáči, prosím. Ale mne a možno aj iným ľuďom príde v rámci života, ktorý plynie ďalej a vyvíja sa, moje rozhodnutie prijateľné," dodala speváčka.

​​Škoda vysvetľuje prítomnosť Dary Rolins pri premiére modelu Karoq tým, že chcela premiéru automobilu mediálne dostať aj do iných ako motoristických či ekonomických médií. Preto do Štokholmu, kde sa predstavenie odohralo, pozvala ešte napríklad speváčku Debbi či herečku Janu Švandovú.

"Naším cieľom bolo zvýšiť mediálnu pozornosť a publicitu tejto spoločenskej udalosti, najmä v lifestylových a spoločenských tituloch," povedal hovorca automobilky pre ČR Vítězslav Pelc. "Významnú časť zákazníkov tejto kategórie automobilov totiž tvoria práve ženy, pre ktoré sú každodenným pomocníkom pre prepravu detí, vnúčat či nákupov," dodal.

Na otázku, či nepovažujú vzhľadom k automobilovej histórii účasť Rolins za nevhodnú, firma uviedla, že o nej vie a že jej je to ľúto. "Môžeme len konštatovať, že všetky oslovené osobnosti sa role hostí svetové premiéry nového vozidla zhostili veľmi profesionálne a ich prítomnosť bola účastníkmi akcie hodnotená pozitívne," povedal Pelc.

01 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid 04 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 05 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan!
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 04:04