StoryEditor

Škoda na autosalóne v Ženeve. Aké novinky prinesie tento rok?

23.02.2018, 11:00
Aké novinky sa česká Škoda chystá priniesť na ženevský autosalón?

Ďalší ročník významného ženevského autosalónu sa blíži a automobilky postupne odhaľujú, či približujú, svoje chystané novinky. Podobne je tomu aj v prípade českej Škody. Vo svojej tlačovej správe informuje, čo so sebou prinesie tento rok do Ženevy.

Základom stánku Škody Auto bude tunel inovácií, kde návštevníci pomocou interaktívnych obrazoviek získajú podrobné informácie o štúdii v názvom Vision X.

Škoda Vision X

Táto štúdia českej automobilky predstavuje nielen víziu moderného crossoveru, ale tiež tretí model rodiny SUV. Taktiež má predstaviť budúcu dizajnovú cestu značky, pričom novinkou je veľký dotykový displej infotainmentu s novým systémom ovládania v oblasti infotainmentu a konektivity.

​Pohonné ústrojenstvo by mal znázorňovať hybridný pohon, kombinujúci štvorvalcový preplňovaný motor poháňaný stlačeným zemným plynom CNG a elektrickým pohonom. To zaručuje veľmi nízku spotrebu a nízke hodnoty emisií.

Modernizovaná Fabia

Na ženevský autosalón pricestuje aj prepracovaný model Škoda Fabia. Získala nový dizajn prednej a zadnej časti, čím bol dosiahnutý elegantný, no taktiež dynamickejší vzhľad.

​V ponuke budú prvýkrát aj LED predné svetlomety, či LED zadné skupinové svetlá. Niekoľkých zmien sa však dočkáme aj v rámci interiéru. Nájdeme tu nový dizajn združeného panelu prístrojov a nové vyhotovenie sedadiel. Pribudnú ďalšie asistenčné systémy a tiež prvky Simply Clever. Pod kapotou by mali byť osadené výhradne benzínové trojvalcové agregáty s výkonom od 44 do 81 kW.

Vrchol obľúbeného SUV

Nedávno sme vás informovali v článku aj o príchode exkluzívneho prevedenia populárneho prvého SUV značky. Škoda Kodiaq bude totiž k dispozícii v luxusnej výbave L&K, ktorú charakterizujú individuálne dizajnové prvky a exkluzívna štandardná výbava. Kodiaq dostane 19-palcové hliníkové disky Sirius, LED svetlomety, chrómovú masku chladiča a odlišný predný či zadný nárazník.

​V interiéri potom nájdeme kožené sedadlá a dekoračné lišty s osobitým dizajnom. Okrem toho, zmeny by sa mali dotknúť aj ponuky motorov, keďže pribudne motor s objemom 1,5-litra TSI a s výkonom 110 kW, spolu s dvojlitrovým TSI motorom s výkonom 140 kW.

Superb a Octavia RS

V Ženeve zažije premiéru nový agregát osadený do Škody Superb. Pôjde o dvojlitrový benzínový štvorvalec s výkonom rovných 200 kW. Novinkou bude aj jeho spojenie so sedemstupňovou automatickou prevodovkou DSG. Okrem toho, Superb získa nové prvky výbavy, ako napríklad rozšírenú funkciu zabezpečenia bezkľúčového systému pre odomykanie a štartovanie Kessy, či ambientné osvetlenie prepojené s voľbou jazdných profilov.

V prípade športovej Octavie RS sa predstaví voliteľný balík Challenge Plus, ktorý obsahuje exkluzívne dizajnové a výbavové prvky ako v exteriéri, tak aj v interiéri. Od leta 2018 bude pod kapotou pracovať športovo ladený benzínový dvojliter TSI s výkonom 180 kW. Charakter auta zvýrazňuje aj elektro-hydraulicky ovládaná uzávierka predného diferenciálu VAQ.

Digitálny prístrojový panel pre ďalšie modely

Prvý krát bol digitálny prístrojový panel predstavený v novom kompaktnom SUV modeli Škoda Karoq. Teraz však bude k dispozícii aj v ďalších automobiloch značky - získa ho Octavia, Superb či Kodiaq. Disponovať bude niekoľkými režimami zobrazenia, individuálne možno nastaviť veľkosť a umiestnenie informácií.

Okrem toho, zobrazuje samozrejme aktuálnu rýchlosť, otáčky motora, stav v palivovej nádrži, alebo navigačnú mapu, informácie hudby, telefónu a asistenčných systémov.

01 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 02 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 04 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 05 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy?
menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 10:33