StoryEditor

Škoda Auto dostane nového šéfa. Náhrada za Schäfera príde priamo z Volkswagenu

04.04.2022, 10:49
Autor:
rperpe
Nástupca Thomasa Schäfera, Klaus Zellmer, je v súčasnosti členom predstavenstva značky Volkswagen Osobné vozidlá za oblasť Predaja, marketingu a after sales.

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto robí zmeny na poste vedenia spoločnosti. Nedávne tvrdia nemeckého magazínu Automobilwoche aktuálne už potvrdzuje aj samotná značka. Od 1. júla povedie škodovku súčasný šéf predaja značky Volkswagen Klaus Zellmer, ktorý vo funkcii nahradí odchádzajúceho Thomasa Schäfera.

Schäfer na čelo českej automobilky prišiel 3. augusta 2020, z funkcie tak odíde takmer po dvojročnom pôsobení. V marcovom rozhovore s denníkom Frankfurter Allgemeine Zeitung uviedol, že chce, aby si materský koncern Volkswagen vybral na vybudovanie továrne na automobilové batérie Českú republiku. Schäferovu podporu označil FAZ za akýsi darček na rozlúčku.

Ako informuje samotná automobilka, Klaus Zellmer je s účinnosťou od 1. júla 2022 menovaný za nového člena predstavenstva spoločnosti Škoda Auto, aby ho následne v súlade s právnymi predpismi Českej republiky predstavenstvo mohlo zvoliť za nového predsedu. Zellmer tak bude nástupcom Thomasa Schäfera, ktorý funkciu predsedu predstavenstva spoločnosti Škoda Auto opustí koncom júna.

Schäfer sa však už na pozícii prevádzkového riaditeľa od 1. apríla 2022 venuje operatívnemu riadeniu značky Volkswagen a od 1. júla 2022 prevezme funkciu predsedu jej predstavenstva. Zároveň sa stane členom predstavenstva koncernu Volkswagen a bude riadiť skupinu objemových značiek.

Klaus Zellmer Škoda Auto

​​Murat Aksel, predseda dozornej rady Škoda Auto, hovorí: „Thomas Schäfer automobilku Škoda previedol dvoma extrémne ťažkými rokmi a zároveň prostredníctvom stratégie NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 formuloval jasný plán do budúcnosti. Škoda Auto je teraz elektrifikovanejšia, digitálnejšia a medzinárodnejšia ako kedykoľvek predtým. Úspešným uvedením elektromobilu ENYAQ iV na trh a ďalšími plánovanými modelmi s elektrickým pohonom, prevzatím zodpovednosti za regióny a platformy pre koncern Volkswagen i úspešnou realizáciou projektu INDIA 2.0 Thomas Schäfer položil základy pre sľubnú budúcnosť automobilky Škoda. Za to mu v mene celej dozornej rady ďakujem.“

Murat Aksel ďalej zdôraznil: „Zároveň mám radosť, že sa nám pre spoločnosť Škoda Auto podarilo získať jedného z našich najrenomovanejších manažérov. Klaus Zellmer má za sebou vyše 20 rokov skúseností z automobilového priemyslu. Počas tejto doby sa vypracoval nielen na absolútneho automobilového experta, ale okrem toho dokázal, že má veľký strategický a podnikateľský rozhľad. Som presvedčený o tom, že spolu s ostatnými členmi predstavenstva vynaloží potrebné úsilie na to, aby ďalej pokračoval v úspešnom rozvoji spoločnosti.“

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta
menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 20:47