StoryEditor

Ako sú na tom nové modely áut? Tieto majú najkvalitnejšie sedadlá, ukazuje štúdia

19.10.2021, 13:43
Hoci na najvyššie pohodlie sa prieskum nezameral, dokáže pekne priblížiť, ako sú na tom jednotlivé značky i modely s kvalitou prevedenia podľa skúseností samotných užívateľov.

Americká spoločnosť J.D. Power je známa svojimi zaujímavými a smerodajnými štúdiami, ktoré v mnohých prípadoch naozaj pomáhajú s finálnym rozhodovaním sa pre potencionálnych záujemcov o nové vozidlá na trhu.

V najnovšom prieskume sa môžeme pozrieť na kvalitu vyhotovenia sedadiel nových automobilov, ktoré sa v tomto roku objavili na trhu a ktoré zhodnotili samotní majitelia na základe ich vlastných skúseností po 90 dňoch používania.

Samozrejme, v štúdii figurujú prevažne vozidlá predávané na tamojšom americkom trhu, no i tak si vieme utvoriť dobrú predstavu o spracovaní a výslednej ponúkanej kvalite jednotlivých výrobcov. Nehovoriac o tom, že mnohé modely z rebríčka sa predávajú aj u nás a to nielen z prémiovej, ale taktiež z tej dostupnejšej sféry noviniek.

​Ako to už je zvykom, v prieskume spoločnosti J.D. Power sa kvalita merala pomerom počtu problémov na sto vozidiel - PP100. Platí teda, že čím menšie je výsledné číslo u modelu, tým je kvalita prevedenia sedadiel na vyššej úrovni.

Výsledky potom hovoria skôr o kvalite prevedenia samotnej konštrukcie sedadiel, ich spoľahlivosti a taktiež použitých materiáloch, než o subjektívnych dojmoch z pohodlia sedenia počas jazdy a dlhšieho cestovania. 

Americká štúdia kvality a spokojnosti užívateľov sedadiel je založená na odpovediach celkom 110 827 respondentov a majiteľov nových vozidiel modelového roku 2021, pričom prieskum bol realizovaný v období od februára do júla tohto roka.

"Naša najnovšia štúdia ukazuje, že syntetická koža vo vybraných oblastiach už prekonáva látkové sedenie a ponúka podobné výhody ako pravá koža," povedal Brent Gruber, senior riaditeľ globálnej automobilovej kvality v americkej spoločnosti J.D. Power. 

Trvanlivosť syntetickej kože je teda už zdá sa na rovnakej úrovni ako u klasickej kože, avšak ponúka okrem toho aj ďalšie výhody -  optimálnu udržateľnosť z pohľadu čistenia a zároveň i znižuje náklady pre výrobcov automobilov či pre spotrebiteľov. 

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 04 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 23:33