StoryEditor

Pozrite si víťaza svetovej ankety Najkrajšie auto roka 2017. A nielen to

02.02.2018, 15:00
Autor:
TopSpeedTopSpeed
Svet spoznal v Paríži víťazný model s titulom Najkrajšie auto roka 2017, no tiež najkrajší interiér či top štúdiu budúcnosti.

Na čo sa pozriete pri kúpe automobilu ako prvé? Na spotrebu či pohodlie sedadiel? Zrejme ani na jedno. Hneď vám však padne do oka dizajn. Či je auto elegantné, športové, agresívne, alebo doslova škaredé. Dizajn vášho auta môže dokonca ovplyvniť aj vaše spoločenské postavenie. Predsa len je rozdiel sa voziť na poriadne nadčasovom, elegantnom vozidlo, alebo sa premávať napríklad vo Fiate Multipla.

A práve pre automobilky, pre ktoré je dizajn naozaj mimoriadne dôležitý, existuje ocenenie "najkrajšie auto roku". Udeľujú ho na Festival Automobile International, ktorý sa koná každoročne v Paríži, v slávnej Invalidovni. Na 33. ročníku udeľovali ceny v celkovo až pätnástich rôznych kategóriách. Poďme sa však pozrieť na víťazov piatich vybraných súťaží.

Najkrajší koncept

V tejto kategórii je naozaj veľa poriadnych skvostov. Nájdeme v nej štvordverovú Kiu Proceed, ale aj elektrický hyperšport budúcnosti, Lamborghini Terzo Millennio.

No všetky tieto náhľady do budúcnosti sa museli skloniť pred Mazdou Vision Coupe. V dnešnej dobe samých SUV a crossoverov je to doslova dar z japonských nebies a radosť naň pozerať.

Mazda

Najkrajší supercar

Rok 2017 bol z pohľadu superáut mimoriadne štedrý. Spoznali sme ohromný McLaren 720s, nástupcu Ferrari California, Portofino, alebo aj konečne nový Aston Martin Vantage.

Tieto dvojdverové "rakety" doplnilo aj Porsche Panamera, ktoré sa nedávno v zahraničí ukázalo ako skvelé prevozné vozidlo zlata. Víťazstvo však právoplatne patrí brutálnemu McLarenu.

netcarshow

Najkrajší interiér

Pravdou je, že najviac času budete tráviť práve v interiéri auta. Preto je víťazstvo v tejto kategórii mimoriadne vyhľadávané. Kto to vyhral tento rok? Špičkové Audi A8? Porsche Panamera? Či Mercedes?

Ani jedno zo spomenutých áut sa do finále nedostalo. Víťazom sa nestalo dokonca ani BMW X2, alebo Volvo XC60. Francúzi si totiž idú v interiéroch svoju vlastnú ligu a kategóriu momentálne ovládol model DS 7 Crossback.

DS

Najlepšia reklama

V tejto kategórii asi nie je príliš čo viac vypisovať. Radšej si rovno pozrite víťazný počin nižšie od značky Kia.

Najkrajšie auto roku 2017

Túto anketu mali pod palcom ľudia na internete. A výsledok je pomerne prekvapivý. Víťazom nie je žiadne expresívne hyperauto. Práve naopak, vyhralo auto, ktoré sa doslova znovuzrodilo a vracia ku koreňom pôžitku jazdy. Fénix, ktorý povstal z popola.

Áno, hovoríme o skvelej kombinácii retra a moderny, o modeli Alpine A110. Okrem výhry v kategórii najkrajšie auto roka 2017 sa dostala aj do finálovej štvorky najkrajších interiérov, takže objektívne sa jedná o krásu nielen na kolesách, ale aj z vnútra.

netcarshow

Pripravené v spolupráci s TopSpeed.sk.

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 04 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 21:06