StoryEditor

Obľúbená Škoda Kodiaq prichádza v novej verzii. Má to jeden háčik

18.07.2018, 14:37
Autor:
TopSpeedTopSpeed
Model českej automobilky bol odhalený v štýlovom variante GT, čiže s výrazne znižujúcou sa strechou smerom k zadnej časti.

Žijeme pomerne zvláštnu dobu. Ľudia chcú športovo-úžitkové vozidlá a zároveň aj výzor kupé. Zákazník náš pán, takže od uvedenia BMW X6 na trh ešte v roku 2008 sme videli viacero pokusov napodobenia ikony SUV GT kategórie.

Urobil tak nielen Mercedes s modelom GLE Coupé. Je síce BMW X6 podobný až veľmi, no má vlastný charakter. Koncern Volkswagen sa tiež rozbehol a nedávno ukázali špičkové Audi Q8, ktoré sa vyrába v Bratislave. A idú ďalej.

Teraz je tu auto, ktoré otvorí peňaženky strednej vrstve. Prichádza totiž štýlová Škoda Kodiaq GT. Stane sa nepriamym konkurentom napríklad pre BMW X4 či Mercedes GLC Coupé. Má to však jeden veľký háčik. Aspoň na teraz.

V prvom momente sme si mysleli, že ide len o renderovanú snímku - čiže len akúsi víziu. Opak je však pravdou, Kodiaq GT je už hotové sériové auto. Internetom pritom dávnejšie leteli správy, že Škoda pripravuje športovejšiu verziu nešportového rodinného SUV. A je to tu.

Na portáli autohome.com.cn sa objavili snímky, ktoré ešte svet asi vidieť nemal. Aspoň nie dnes. Dizajnovka pre náročnejších zákazníkov teda prináša zaujímavejší dynamickejší dizajn a na rozdiel od zakladateľa tejto kategórie áut sa v tomto prípade zdá, že miesto nad hlavami vzadu by nemuselo až tak utrpieť.

No neostalo iba pri "sekaní" zadnej časti Kodiaqu. Nový je predný aj zadný nárazník, v ktorom dokonca nájdeme dvojicu skutočných koncoviek výfuku. Nový tvar dostali tiež zadné svetlá. Do výbavy bude vhodné zahrnúť parkovaciu kameru, nakoľko zadné okno nemožno označiť ako veľké a určite vytvára výrazné slepé uhly.

V čom je však ukrytý ten háčik? Škoda Kodiaq GT je totiž exkluzivita (zatiaľ) výhradne pre čínsky trh, kde značka Škoda ponúka aj viaceré iné modely, ako v Európe.

Preto, ak si na ľudové Audi Q8 brúsite zuby, začnite písať do Škody a prosiť predajcov, aby Kodiaq GT priniesli aj do Európy. Záujem oň, aj napriek nepochybne vyššej cene, je určite zaručený.

Pripravené v spolupráci s TopSpeed.sk.

01 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta 02 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid 03 - Modified: 2024-04-15 11:40:00 - Feat.: - Title: Číňania dotácie popierajú. Ich autá si držia náskok vďaka inováciám i dokonalej výrobe 04 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 05 - Modified: 2024-04-12 19:06:48 - Feat.: - Title: Auto budú môcť používať len cez týždeň. Nemecký minister dopravy vystrašil vodičov slovami o zákazoch jazdy
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
16. apríl 2024 19:24