StoryEditor

Nástupca Rapidu s menom Spaceback? Škoda zverejnila prvú snímku chystanej novinky

09.10.2018, 11:05
Česká automobilka Škoda odhaľuje prvý záber svojho budúceho kompaktného modelu, ktorý sa predstaví ešte tento rok.

Na parížsky autosalón prišla tento rok aj naozaj veľmi pekná štúdia Škoda Vision RS, ktorá predstavuje budúci dizajnový jazyk značky. Okrem toho, koncept má do istej mieri predznamenávať tiež vzhľad nástupcu modelu Rapid.

Štýlovému zovňajšku, ktorý dbá na ochranu životného prostredia použitím ekologicky vyrobených a vegánskych materiálov, sekunduje aj šetrný plug-in hybridný pohon. Špeciálny biely lak karosérie dopĺňajú kontrastné karbónové prvky.

​Agresívna predná časť zaujme veľkou maskou chladiča a mohutnými otvormi pre nasávanie vzduchu. Okrem toho sú tu osadené tiež úzke svetlomety či horizontálne denné svietenie. Čo všetko z konceptu preberie aj sériový nástupca Rapidu je zatiaľ otázne.

Automobilka však teraz zverejnila vôbec prvú snímku svojej chystanej novinky. Taktiež informuje, že novinka bude využívať modulárnu platformu MQB A0, ktorá ponúkne typickú kombináciu kompaktných vonkajších rozmerov a veľkorysého vnútorného priestoru.

Nebude pritom chýbať ani rad inovatívnych asistenčných systémov. Nástupca modelu Rapid dostane iné meno a predstaví sa iba v jednej karosárskej verzii - predĺženom hatchbacku, ktorý si v Boleslavi premenovali na Spaceback.

Karosárske prevedenie liftback už teda nepríde. Samotné meno Spaceback by podľa neoficiálnych správ malo byť jednou z variant označenie modelu, v hre bolo vraj aj legendárne meno Felicia.

Malou zaujímavosťou však teraz je, že fotografia od Škody nesie názov "spaceback_teaser". Zrejme teda máme potvrdené meno nástupcu Rapidu, avšak na oficiálne potvrdenie si ešte chvíľu počkáme - Škoda ho má zverejniť zhruba v polovici októbra.

​Značka vo svojej oficiálnej tlačovej správe potvrdila, že chystaná svetová premiéra modelu sa uskutoční ešte pred koncom tohto roka. Je však isté, že nový model prevedie emotívny dizajnový jazyk predstavený pri štúdii Škoda Vision RS do dizajnu sériovo vyrábaného automobilu.

01 - Modified: 2024-04-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Prvá jazda s novou Daciou Duster. Odolný klasik zdražel a dostal miesto dieselu hybrid 02 - Modified: 2024-04-26 09:06:00 - Feat.: - Title: Návrat Škody k športiakom? Supervýkonná novinka ohromí, má to však jeden háčik 03 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 04 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 05 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 20:28