StoryEditor

Škoda ukázala prvé skice očakávanej novinky. Bude to najlacnejšie SUV značky

30.01.2019, 10:46
Do premiéry ešte zostáva niekoľko dlhých týždňov, no do dnešného dňa už poznáme oficiálne označenie a tiež predpokladanú podobu - vďaka skiciam.

Škoda len nedávno potvrdila meno pripravovaného mestského športovo-úžitkového modelu a dnes už sú na verejnosti aj prvé skice očakávanej novinky z Mladej Boleslavi. Pravdepodobne prvý tohtoročný prírastok do portfólia značky príde s rovnakým označením ako kompaktné SUV pre čínsky trh - Kamiq.

Mestské SUV svojím robustným vzhľadom ďalej rozvíja úspešný dizajnový jazyk vozidiel SUV značky Škoda a rozširuje ho o nové prvky. Ich súčasťou sú delené predné svetlomety so svetlami na denné svietenie nad hlavnými svetlometmi, ktoré sú v automobile značky ŠKODA takto použité vôbec prvýkrát. Vzhľad vychádza z minulý rok predstaveného konceptu Vision X.

​Zverejnené skice nám teraz dávajú istú predstavu, ako bude sériový kúsok čoskoro vyzerať. Široká a zvislá maska ​​chladiča dodáva prednej časti mestského SUV Škoda Kamiq robustný a sebavedomý vzhľad. Masku následne vypĺňajú zdvojené rebrá - typický prvok dizajnového jazyka SUV.

Kapota motora nadväzuje na predok charakteristickou líniou, ktorá sa tiež opakuje na všetkých súčasných SUV modeloch značky. Výrazná línia Tornádo na bokoch automobil opticky predlžuje a dokonale ladí s dynamickou siluetou strechy.

Offroadový charakter vozidla zvýrazňuje robustný predný spojler striebornej farby. Najvýraznejším prvkom prednej časti vozidla sú po novom usporiadané a vo vozidle značky Škoda prvýkrát použité delené LED svetlomety.

Prúžky svetiel na denné svietenie sú umiestnené nad hlavnými svetlometmi. Okrem toho má Kamiq, ako prvý automobil značky ŠKODA, dynamické ukazovatele zmeny smeru jazdy vpredu aj vzadu (Scala má dynamické smerovky len vzadu). Hodnotný vzhľad vozidla posilňuje kryštalická štruktúra svetlometov a svetelné LED zdroje.

Vedúci oddelenia Škoda Design Oliver Stefani hovorí: „Na našom novom mestskom SUV KAMIQ sme svetlomety usporiadali úplne po novom. Delené svetlomety so svetlom na denné svietenie nad hlavnými svetlometmi, ktoré sa vo vozidle značky ŠKODA objavujú prvýkrát, prepožičiavajú modelu Ksmiq svojbytný vzhľad a predstavujú ďalšiu interpretáciu úspešného dizajnového jazyka našich SUV.“

Škoda Auto

​Vysoká a masívne pôsobiaca kapota motora je, ako tvrdí automobilka, dôležitou súčasťou bočnej línie vozidla. Robustný vzhľad modelu Škoda Kamiq posilňuje zvýšená svetlá výška, veľké kolesá a tiež zadný difúzor.

Vozidlo pôsobí dynamickým a športovým dojmom vďaka vyváženým proporciám, čistým plochám a modernému a zároveň nadčasovému dizajnu. Pre značku Škoda je typický aj tvar koncových svetiel v tvare písmena C a kryštalické tvary.

Nápadná a jasne vykreslená zadná časť automobilu ukazuje ich novú interpretáciu. Ako prvé SUV značky Škoda v Európe má totiž nové mestské SUV na piatych dverách namiesto známeho loga značky nápis Škoda.

Svetová premiéra nového modelu Škoda Kamiq sa uskutoční od 5. do 17. marca 2019 na autosalóne v Ženeve. Kamiq má pritom podľa odhadov získať titul najlacnejšieho SUV značky Škoda.

01 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 02 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 03 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 04 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 05 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 14:23