StoryEditor

Škoda ukázala prepracovaný interiér. Dostane ho nové kompaktné SUV značky

06.02.2019, 10:03
Pripravovaný Kamiq sa stáva druhým modelom v poradí, ktorý získa "revolučný" interiér značky.

Mladoboleslavská automobilka Škoda, ešte krátko pred svetovou premiérou modelu Kamiq na autosalóne v Ženeve, ukázala vôbec prvú fotografiu interiéru svojho nového mestského SUV.

Interiér novinky pôsobivo kombinuje ergonómiu s emóciami a taktiež ich podľa značky spája s veľkorysou ponukou priestoru. Kamiq je druhým modelom českej automobilky s úplne novým konceptom interiéru. 

​Kompaktné SUV teda prináša revolučnú kabínu, ktorá sa prvýkrát predstavila v dynamicky tvarovanej štúdii Vision RS a následne v jej sériovej podobe - nástupcovi Škody Rapid s označením Scala.

Charakteristická línia okolo voľne stojaceho displeja v centre palubnej dosky kopíruje línie kapoty a pri ovládaní dotykovej obrazovky slúži aj ako ergonomická opierka ruky.

Bočné výduchy ventilácie siahajú až k dverám a opticky tak rozširujú vnútorný priestor vozidla. Ďalšou digitálnou dominantou interiéru je potom voliteľný digitálny štít pred vodičom - Virtuálny Kokpit. Jeho displej dosahuje uhlopriečku až 10,25 palca a patrí tak k vôbec najväčším v segmente.

Nová štruktúra

Prístrojová doska získala mäkčený povrch s veľkoplošnými ozdobnými prvkami, rovnako ako aj výplne dverí, majú novú, špecifickú úpravu povrchu. Tá napodobňuje kryštalickú štruktúru.

Ide o prvok interiéru, ktorý bude odteraz v automobiloch značky Škoda typický. Príjemnú atmosféru interiéru umocňuje aj dostupné LED ambientné osvetlenie. Bude k dispozícii v červenej, bielej alebo medenej farbe.

Opticky následne ladí k odtieňom poťahov sedadiel a k ich farebne kontrastnému obšitiu. V ponuke má byť aj na želanie dodávané čalúnenie z ušľachtilého mikrovlákna Suedia.

Ďalšími komfortnými prvkami nového pripravovaného SUV modelu Kamiq sú voliteľné vyhrievanie čelného skla, vyhrievanie zadných sedadiel a dokonca aj praktické vyhrievanie volantu.

Chýbať nebudú ani mnohé "Simply Clever" riešenia či dynamické smerové svetlá. Kamiq bude zároveň prvé SUV značky, ktoré získa delené svetlomety a teda dizajnovo novú prednú časť.

Veľa miesta

Pripravované kompaktné mestské SUV Škoda Kamiq by malo aj vďaka využitiu modulárnej platformy MQB ponúkať veľkoryso priestranný interiér. Základným predpokladom tohto priestorového komfortu je najmä 2 651 milimetrov dlhý rázvor novinky.

​Vďaka nemu cestujúci na zadných sedadlách majú medzi svojimi kolenami a prednými sedadlami v štandardizovanej polohe priestor až 73 milimetrov. Batožinový priestor disponuje objemom na úrovni 400 litrov, ktorý je však po sklopení zadných operadiel možné rozšíriť až na celkový objem 1 395 litrov.

Svetovú premiéru zažije Škoda Kamiq na blížiacom sa významnom autosalóne v Ženeve, ktorý bude prebiehať od 5. do 17. marca 2019.

01 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 02 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 03 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže 04 - Modified: 2024-04-22 13:29:37 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol 05 - Modified: 2024-04-22 09:06:00 - Feat.: - Title: Kým majitelia spia, Tesla vylepšuje. Nová aktualizácia prináša mnohé zaujímavosti
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 03:30