StoryEditor

Vieme, ako bude vyzerať modernizovaný Superb. Škoda zverejnila prvú skicu

07.05.2019, 10:05
Už tento mesiac sa má svetu predstaviť modernizovaná verzia tretej generácie modelu Škoda Superb.

Pre českú automobilku Škoda Auto prebieha aktuálne dôležitý rok plný noviniek či modernizácií. Koncom roku 2018 predstavila svetu "nástupcu" modelu Rapid s označením Scala, ktorý si vybojoval napríklad aj titul "revolučnej" Škody. Je to najmä preto, že prichádza s novým dizajnovým jazykom, novými technológiami a tiež riešením interiéru. 

Tento rok však prišiel na svet aj najmenší model segmentu SUV s označením Kamiq, ktorý bude dostupný výhradne s pohonom predných kolies a bude tiež cenovo najlacnejší spomedzi svojich SUV súrodencov. Okrem toho sa chystá odhalenie novej generácie obľúbeného bestselleru Škoda Octavia a nechýba ani modernizácia priestorového kráľa menom Superb. 

​Práve posledný zo spomínaných noviniek získal prvú dizajnovú skicu s prvými detailmi svojej chystanej modernizácie. Svetová premiéra prepracovanej vlajkovej lode Superb prebehne už v máji tohto roka v rámci Majstrovstiev sveta IIHF 2019 v Bratislave. Automobilka je už tradične hlavným sponzorom MS (od roku 1993) a túto medzinárodnú udalosť teraz po prvý raz využije aj na prezentáciu nového modelu.

Dizajnová skica ukazuje ostré predné svetlomety, hmlové svetlomety s výraznou lištou a typickú masku chladiča. Podobne ako pri modeli Scala, aj Superb bude aktuálne zdobiť na zadnej časti nie logo, ale nápis ŠKODA. Podľa slov automobilky má modernizovaný Superb ponúknuť najnovšie inovácie technológií, funkčnosti a dizajnu značky.

Modernizovaný špičkový model potvrdzuje ambíciu značky ponúkať vozidlá najvyššej kvality, disponujúce vynikajúcou ponukou priestoru a početnými prvkami výbavy, obvyklými pre vozidlá vyšších tried. Rovnako nebude chýbať ani Simply Clever vychytávky, ako je tomu aj pri ostatných modeloch v portfóliu.

"Kráľ" s dlhou históriou

Superb bol "odjakživa" považovaný za pomyselného kráľa v priestrannosti vo svojej triede. Už prvá generácia moderného prevedenia (od roku 2001) ponúkala slušnú porciu miesta nielen pre predných, ale i zadných pasažierov a v tomto smere pokračuje model aj naďalej. História modelu, vlajkovej lode značky Škoda, však začala podstatne skôr a to už v roku 1934 vo výrobnom závode v Mladej Boleslavi pôvodnou generáciou modelu Superb.

V roku 1947 bol vyrobený model v závode Kvasiny ako vôbec prvé vozidlo. Latinské slovo „superbus“, z ktorého je označenie odvodené, znamená skvelý, excelentný alebo vynikajúci. Na tieto vlastnosti od roku 2001, teda po viac než 50-ročnej prestávke tohto modelového radu, plynule nadväzuje moderná Škoda Superb.

Prvá moderná generácia Superbu: Škoda Auto

​Tento model je medzitým na trhu už vo svojej tretej generácii a je obľúbený u rodín, ako aj u firemných zákazníkov ako komfortné služobné či fleetové vozidlo. V apríli 2017 dokonca prekonala vlajková loď značky hranicu jedného milióna vyrobených kusov. 

Rekordný sponzor

Česká automobilka Škoda je oficiálnym partnerom a oficiálnym poskytovateľom sponzorských vozidiel IIHF Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji už od roku 1993. Na ich odovzdávaní sme sa nedávno zúčastnili aj my, pričom video z odovzdávania a následnej spanilej jazdy v policajnom sprievode nájdete tu.

Už v roku 1992 pri finále MS v Prahe a v Bratislave bola Škoda oficiálnym vozidlom šampionátu a svetovou premiérou vozidla v rámci majstrovstiev sveta sa teraz v slovenskej metropole kruh uzatvára. Automobilka pritom ako hlavný sponzor MS v ľadovom hokeji vstupuje do 27. sezóny, čo je vôbec najdlhšie pôsobenie hlavného sponzora v celej histórii športových majstrovstiev sveta.

01 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 02 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 04 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 05 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy?
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 19:36