StoryEditor

Modernizovaná Škoda Superb prichádza aj k nám. Poznáme jej slovenskú cenu

07.06.2019, 11:34
Vylepšený model Superb českej značky bude k dispozícii aj v off-roadovom prevedení Scout s bohatou výbavou.

Počas IIHF MS v hokeji 2019 sa v Bratislave oficiálne predstavil prvý čisto elektrický model značky Citigo e iV a tiež modernizovaný kráľ priestrannosti Škoda Superb. V týchto dňoch už prichádza aj na Slovensko, pričom s faceliftom sa na trh dostanú aj verzie Sportline, plug-in hybrid či úplne nové prevedenie Scout (po vzore napríklad Fabie a Octavie).

Okrem toho bude k dispozícii s vyššou výbavou než kedykoľvek predtým, zahŕňajúcou množstvo technologických noviniek. Česká automobilka teraz zverejnila oficiálnu slovenskú cenu modelu Superb.

Modernejšia a bezpečnejšia

Superb si už modernizáciu skutočne zaslúžil, hoci jeho dizajn vyzeral stále veľmi pekne. V podstate sa na ňom veľa zmien neudialo - po prvýkrát sú v modeli Škoda ponúkané špičkové Full LED matrixové svetlomety, pribudla nová maska chladiča, chrómová lišta medzi LED koncovými svetlami a nápis ŠKODA po vzore iných nových modelov značky (Scala, Kamiq). S novým predným nárazníkom vzrástla celková dĺžka vozidla o osem milimetrov na 4 869 milimetrov. Dĺžka verzie kombi vzrástla o šesť milimetrov na 4 862 milimetrov.

Rázvor, šírka a tiež výška vozidla zostali v pôvodných číslach. V interiéru nájdeme potom chrómové prvky, nové poťahy sedadiel a farebné kontrastné prešitie. Veľkorysý priestor interiéru a batožinový priestor s objemom 625 litrov  klasickom prevedení a 660 litrov pri verzii kombi stále patria k špičke vo svojej triede. Nehovoriac o pohodlnom sedení s dostatkom "životného miesta" na zadných sedadlách.

Vrcholný model teraz zaujme predovšetkým novými technológiami, pričom premiéru oslavuje aj niekoľko nových asistenčných systémov, medzi ktoré patrí napríklad prediktívny tempomat. Vrcholný model ponúka aj asistenta zmeny jazdného pruhu s kontrolou mŕtvych uhlov (Side Assist), ktorý je aktívny do vzdialenosti až 70 metrov.

Pod kapotou bude možné mať jeden z dvojice naftových a trojice benzínových motorov, ktoré pokrývajú výkonové spektrum od 110 kW (150 koní) do 200 kW (272 koní). So základným 1,5-litrovým benzínových štvorvalcom (výbava Active) s výkonom 110 kW (150 koní) bude novinka štartovať na sume 24 870 eur. K dispozícii má byť čoskoro aj "offroad" verzia Scout s pohonom všetkých kolies.

Výbav je hneď niekoľko

Poteší, že do bohatej štandardnej výbavy, ktorá zahŕňa množstvo užitočných asistentov, pribudli po modernizácii aj hlavné LED svetlomety, vďaka ktorým bude cestovanie v noci podstatne pohodlnejšie a bezpečnejšie. S dodatočným príplatkovým balíkom Active Plus získa Superb navyše aj parkovacie senzory vpredu, 17-palcové disky v dizajne Triton a vkladané koberce.

Vyšší stupeň výbavy s označením Ambition, v ktorom začína Superb od sumy 27 060 eur, prináša spomínaných LED svetlometov aj systém bezkľúčového zamykania, odomykania a štartovania KESSY a vynovený asistenčný systém Side Assist, ktorý predlžuje monitorovanú vzdialenosť mŕtveho uhla z 20 na 70 metrov. Za príplatok je k dispozícii aj elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča s pamäťou, Bluetooth rozhranie, plne grafický farebný MAXI DOT displej palubného počítača, automatické prepínanie diaľkových a stretávacích svetiel či elektricky sklopné vonkajšie spätné zrkadlá so stmavovaním a pamäťou.

Škoda Auto

​Výbava Style (od 30 290 eur) v sebe zahŕňa už novo osadené Full LED matrixové svetlomety, systém bezkľúčového odomykania, zamykania a štartovania KESSY či modernizovaný systém Side Assist. V širokej ponuke príplatkov je tu potom trojzónová klimatizácia Climatronic, vyhrievaný volant, podvolantové radenie v prípade automatickej prevodovky DSG, vyhrievanie zadných sedadiel, Bluetooth a pripojenie na internet prostredníctvom samostatnej SIM karty a WLAN.

S balíkom Safety Style si môžete pridať adaptívny podvozok vrátane voliča jazdných režimov, vnútorný LED paket, slnečnú clonu s make-up zrkadlom a LED osvetlením, systém proaktívnej ochrany cestujúcich či špeciálny dekór Argenzo Zebrano.

Špička z ponuky

Vrcholom je však prevedenie LAURIN & KLEMENT (od 34 260 eur) s matrixovými svetlomety, špičkovým prevedením interiéru a množstvom moderných bezpečnostných a asistenčných prvkov. Pekným spestrením môže byť potom výbava zameraná skôr na "športovú nôtu" s označením Sportline.

Tá sa okrem športového vzhľadu exteriéru a interiéru môže pýšiť novými Full LED matrixovými svetlometmi, elektricky ovládanými piatymi dvermi, virtuálnym pedálom na otváranie a zatváranie piatych dverí, systémom KESSY a novým Side Assist systémom. Za príplatok si, samozrejme, do výbavy môžete pridať aj trojzónovú klimatizáciu, adaptívny podvozok s voličom jazdných režimov či virtuálny kokpit. Športovo ladený Superb potom začína na sume 33 430 eur.

Škoda

​Vôbec po prvý raz sa Superb predstavil aj vo verzii Scout, ktorá bude pre slovenských zákazníkov dostupná už v priebehu najbližších týždňov. Táto verzia je známa z ďalších modelov značky a oproti výbave Style prináša najmä plastové lemovanie blatníkov a podbehov, chrómový strešný nosič, balík pre zlé cesty, špecifický dekór Ash Braun s logom Scout, vyhrievanie zadných sedadiel, adaptívny zdvihnutý podvozok s voličom jazdných režimov, vyhrievaný multifunkčný volant, asistent rozjazdu a off-road paket, hliníkové pedále, navigačný systém Amundsen s osem-palcovým dotykovým displejom, mapové podklady Európy a online služby na rok.

Za príplatok si môžete prikúpiť navigačný systém Columbus s 9,2-palcovým displejom, trojzónovú klimatizáciu Climatronic, pripojenie k LTE prostredníctvom samostatnej SIM karty a WLAN či virtuálny kokpit. Automobilka tiež informovala, že v priebehu najbližších dní bude pre zákazníkov dostupný vynovený model Superb aj v rámci online konfigurátora. Už koncom roka bude k dispozícii aj vo verzii plug in hybrid.

01 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-16 18:00:00 - Feat.: - Title: Spolupráca je aj reč skutkov 04 - Modified: 2024-04-16 10:26:01 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Ako Robert Fico oberá naše deti 05 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
17. apríl 2024 02:17