StoryEditor

Takto vyzerá nové americké monštrum. Tank s tisíc koňovým motorom

14.08.2019, 11:04
Nový Rezvani Tank je vynikajúca voľba pre tých, ktorí netúžia po "obyčajných" obľúbených SUV modeloch na aktuálnom trhu.

Najodolnejšie SUV na svete - práve takéto označenie má podľa samotnej americkej spoločnosti Rezvani jej najnovší počin s označením Tank. Že ste to už niekde počuli? Áno, ide o vylepšenú verziu pôvodného modelu Rezvani Tank, pričom záujemcovia dostali ešte väčší priestor na "vybláznenie sa" pri konfigurácii vozidla. 

Ak vám teda trend športovo-úžitkových áut vyhovuje, no nechcete siahať po opozeraných modeloch známych značiek a túžite po niečom skutočne účinnom aj v ťažkom teréne, máme tu niečo pre vás. 

Tisíc koní pod kapotou

Americká beštia stojí už od svojho počiatku na základoch Jeepu Wrangler, avšak v minulosti to bolo na generácii JK a teraz na úplne novej s označením JL. Karoséria, ale i ďalšia technika bola kompletne prepracovaná a Tank je k dispozícii hneď v niekoľkých verziách.

Pod kapotou môže potom vo vrcholnej verzii Tank X dokonca pracovať super-výkonný agregát z Dodge Demon. Ide o 6,2-litrový osemvalec s výkonom tisíc koní a krútiacim momentom 1 180 Nm. Dá sa teda povedať, že Rezvani Tank je okrem najodolnejšieho i najvýkonnejšie produkčné SUV sveta.

Ak zvolí zákazník "len" základné prevedenie, dostane turbobenzínový dvojliter s výkonom 285 koní. V ponuke je tiež atmosférický 3,6-litrový šesťvalec a trojlitrový turbodieselový šesťvalec s rovnakým výkonom, prípadne ešte 6,4 litrový atmosférický benzínový osemvalec s výkonom 500 koní. 

Od základu po kompletné brnenie

Podobne ako motorizácie i celkové vybavenie má niekoľko stupňov a zákazník si vie auto prispôsobiť svojim potrebám. Od bežného variantu, ktorý ponúka luxus a vymoženosti klasických SUV modelov na dnešnom trhu (multimediálny systém, audiosystém Focal, elektronická výbava a podobne) až po polovojenský kúsok. 

Vo výbave totiž môže byť napríklad termálne nočné videnie, špičkové offroadové tlmiče značky FOX, prídavné palivové nádrže, ochrana proti elektromagnetickému impulzu (EMP), 16-palcové osem-piestikové brzdy, prídavné vysokovýkonné LED rampy, balistickú ochranu okien a karosérie, ochranu chladiča, plynové masky a nechýba ani spoľahlivý pohon všetkých kolies.

​Tie majú mimochodom poriadne terénne obutie, takže sa nemusíte báť ani skutočne ťažkého terénu, kde využijete aj svetlú výšku auta. Prvotriednu bezpečnosť tak dosahuje najmä verzia Military, určená pokojne aj na vojnové pole.

Za všetko si však značka nechá patrične zaplatiť, veď základné prevedenie bude stáť záujemcov minimálne 155-tisíc dolárov (zhruba 140-tisíc eur), pancierované verzia 295-tisíc dolárov (zhruba 263-tisíc eur) a špičkový variant Tank X až 349-tisíc dolárov (zhruba 312-tisíc eur).

Príde vám to všetko dostatočne šialené? Tak potom ste ten správny adept na kúpu, ak teda máte aj dostatok financií.

01 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 02 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 03 - Modified: 2024-04-16 08:24:30 - Feat.: - Title: Musk chce prinútiť nových užívateľov, aby za príspevky na sieť X platili 04 - Modified: 2024-04-15 10:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Umelá inteligencia ukázala, ako vyzerá peklo. Dnes v noci nezaspím, reagujú zdesení ľudia 05 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 04:38