StoryEditor

Toto je česká revolúcia. ​Prvé elektrické SUV od Škody odhaľuje svoj interiér

31.07.2020, 13:45
Autor:
TopSpeedTopSpeed
Nové digitálne usporiadanie kabíny, nevšedné tvary a najmä kombinácie nových materiálov majú byť hlavným ťahákom interiéru elektrického crossovera Škoda Enyaq iV. 

Digitálna doba si žiada nové prístupy. Pre návrhárov interiérov je to zároveň výzva, ktorá sa v kabíne novej Škody Enyaq pretavila do minimalistických liniek podporujúcich pocit veľkého priestoru.

Podľa dizajnového oddelenia automobilky je kabína novinky navrhnutá tak, aby sa v nej cestujúci cítili doslova ako doma a radi v nej trávili čas, podobne ako v obývačke. Kľúčovým má byť 13-palcový stredový displej a head-up displej využívajúci prvky rozšírenej reality.

​Návrhári zároveň zdôraznili, že podlahová koncernová platforma MEB im ponúkla nové možnosti usporiadania vnútorného priestoru, ktoré sa značne líši od modelov s tradičným usporiadaním a bežnými spaľovacími motormi.

Automobilka nahlas hovorí o odkaze na trvalú udržateľnosť. Materiály poťahov sedadiel tvorí zo 40 percent prírodná bavlna a zvyšných 60 percent následne vytvorí materiál vzniknutý spracovaním - recykláciou plastových PET fliaš.

Ekologické aktivity sa tým však zďaleka nekončia, kožené čalúnenie s odtieňom koňaku totiž pracovníci farbia pomocou prírodného extraktu z listov olivovníka. Podľa fabriky je tento proces trvalo udržateľný a výrazne šetrí prírodné zdroje nás všetkých.

„Namiesto tradičných výbavových verzií a mnohých dodatočných výbav ponúkneme pri modeli Enyaq prvýkrát nové dizajnové individualizácie pripomínajúc svety moderného bývania, ktorého farby a materiály sú dokonalo zladené,“ hovorí na adresu interiéru nového českého elektromobilu vedúci dizajnu interiéru, Norbert Weber.

​Prvé elektrické športovo-úžitkové vozidlo Škoda Enyaq iV a zároveň prvé "odpodlahy" vyvíjané elektrické auto tak prináša do stvárnenia interiérov áut českej značky úplne nový prístup, ktorý má viac reflektovať očakávania mladej generácie.

Podľa predstaviteľov automobilky sa však tento revolučný prístup postupne prenesie aj do ostatných modelov značky, ktoré sa majú stať obľúbenou voľbou mladej a aktívnej generácie očakávajúcej vzdušnosť, kvalitu a nové prístupy k chápaniu mobility.

Pripravené v spolupráci s TopSpeed.sk.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 06:41