StoryEditor

Hyundai láka na premiéru horúcej novinky. Svetu čoskoro predstaví mestský crossover

22.01.2021, 10:40
Pripravovaný model by mal niesť označenie Bayon a svojim vyhotovením spadať do B segmentu na trhu.

Hyundai sa v tomto roku zdá sa nemieni zastaviť a vypúšťa na verejnosť jednu správu za druhou. Len nedávno sme vás informovali o plánovanej premiére ostrého športovo-úžitkového vozidla Kona N, ktoré sa stane vôbec prvým SUV členom športovej divízie Hyundai N.

Túto radostnú informáciu zakrátko doplnila aj ďalšia tlačová správa, ktorá hovorila o príprave značky na debut elektromobilu IONIQ 5 ich novo založenej elektrodivízie IONIQ. Novinka bude prvým vozidlom, ktoré bude stáť na novej platforme E-GMP určenej výhradne pre koncernové elektrické batériové modely Hyundai, Genesis a Kia.

Vychytávkou má byť, že už za päť minút bude možné dobiť na rýchlonabíjacích staniciach až sto kilometrov dojazdu. Oficiálne predstavenie svetu by malo prísť už v najbližšej dobe.

Aby toho nebolo málo a platilo tvrdenie, že tento rok bude Hyundai poriadne "tlačiť na pílu", do sveta výrobca vypustil ďalšiu skvelú správu. Už onedlho totiž spoznáme úplne nový mestský crossover, ktorý zabojuje o priazeň zákazníkov a bude niesť atraktívny názov Bayon. 

Hyundai

Séria v tlačovej správe priložených snímok pri slabom osvetlení odhaľuje široký a prepojený dizajn s čistým technickým vzhľadom auta.

​Spoločnosť navyše potvrdila, že Bayon bude i najnovším nositeľom dizajnovej identity Sensuous Sportiness (zmyselná športovosť), ktorá kombinuje emocionálnu hodnotu s inovatívnymi dizajnovými riešeniami.

Na obrázkoch vidno, že veľkú časť prednej masky tvorí pásmo nasávania vzduchu tiahnuce sa cez celú prednú časť vozidla. Výrazným prvkov sú však aj úzke denné svetlá (DRL), od ktorých sú svetlomety oddelené, čo vytvára jedinečnú svetelnú architektúru s výrazným vzhľadom.

Hyundai

​V zadnej časti potom možno nájsť umiestnené brzdové svetlá v tvare šípky spojené tenkou červenou líniou. Tieto svetlá osadené ďaleko do strán zvyšujú vizuálny dojem šírky automobilu a zadná grafika tak na pohľad ešte viac vyniká.

Horúca novinka Bayon sa začne v Európe predávať ešte v prvej polovici roku 2021. Ďalšie informácie budú podľa slov samotnej automobilky zverejnené už v nasledujúcich týždňoch.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 08:26