StoryEditor

V hlavnom meste uprostred prírody. Spať na strome je veľký zážitok

19.06.2018, 13:15
Splnený sen. Slová mnohých, ktorí okúsili noc v korunách stromov, obklopení len lesom.

Lebo presne o tom domček vo výške niekoľkých metrov je, o splynutí s prírodou. A zážitok vo vás zostane ešte dlho po tom, ako z neho zleziete späť na zem, a verte, že sa vám ani nebude chcieť.

​Ráno sa zobudíte za čvirikania vrabcov a keď vyjdete na terasu, ste na úrovni vrcholkov stromov. Počuť len zvuky lesa. Povievajúci vánok, šuchot lístia, pobehujúcu veveričku. Nepredstaviteľné? V niektorých lokalitách realita. Domček na strome.
Ako malí sme sa za takouto skrýšou išli zblázniť. Mali sme svoj bunker, o ktorom dospeláci nevedeli (samozrejme, že vedeli), nikto opačného pohlavia k nemu nemal prístup a na cestách do nášho tajného sídla padli za obeť nejedny tepláky. Akýsi návrat do týchto čias pre mnohých predstavuje najnovší trend, domy na strome. Na Slovensku nájdete zatiaľ tri, dva sú v Bratislave a jeden v kúpeľoch Trenčianske Teplice. Hoci u nás ešte len začínajú byť obľúbené, vo svete rastú ako huby po daždi. Poďme sa však pozrieť dnu.

Domček u výra
Pripravení na „divočinu“? Útulný domček na strome stojí v hlavnom meste uprostred prírody, v Kačínskej doline neďaleko Železnej studničky, hlboko v lese nad chatou Kačín, no dostanete sa k nemu autom. Ak chodíte na ryby či stanovať, ubytovanie pre vás bude luxusom. Občas nejaký chrobák či pavúk, čo však v lese musí byť, no inak pohodlné matrace, periny, čisté obliečky i spacák.

Pokiaľ ste však zvyknutí na určitý štandard, možno vám menšie nepohodlie spôsobia sprchy – nie sú tu žiadne a tiež suché wc, splachovacie nečakajte. Pred ubytovaním dostanete krabičku so základným vybavením, kde máte povolenie na vjazd pre jedno vozidlo, kľúče, baterku a môžete vyraziť! Martina Kohárová z Mestských lesov Bratislava každému odporúča, aby si so sebou priniesol aj občerstvenie, pitnú vodu či kávu. Nie je tu totiž elektrina, rýchlovarnú kanvicu by ste do výšky šesť metrov niesli zbytočne. Chladnička nie je k dispozícii, no Martina Kohárová pripomína, že tu nie je tak teplo, aby sa potraviny, ktoré ste si pribalili, pokazili.

Točitým schodiskom vychádzame smerom k cieľu ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Ak toto po prebudení robíš aj ty, nečuduj sa, že si vkuse unavený. Prečítaj si, čo pre lepší spánok pravidelne robia odborníci 02 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Obchod so spánkom. Koľko stoja zdravé sladké driemoty 03 - Modified: 2024-04-06 08:30:00 - Feat.: - Title: Cítiš sa, akoby si za noc zostarol o desať rokov? Vedci skúmali ako ovplyvňuje spánok vnímanie nášho veku 04 - Modified: 2024-04-03 13:20:00 - Feat.: - Title: Štúdia: Po nepokojnom spánku si človek môže pripadať až o desať rokov starší 05 - Modified: 2024-03-30 09:30:00 - Feat.: - Title: Vedci vyzývajú na ukončenie zmeny času. Zvyšuje riziko dopravných nehôd a spôsobuje zdravotné problémy
menuLevel = 1, menuRoute = carovne-slovensko, menuAlias = carovne-slovensko, menuRouteLevel0 = carovne-slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:08