Tiež máte koncom jesene veľké oči, že tento rok vaše medovníky prekonajú kamarátkine alebo minimálne budú aspoň vyzerať lepšie ako vaše chúďatká z posledných Vianoc, keď ste nakoniec od originálnych vzorov upustili a urobili jednoduché obťahy, prípadne len „štýlovo“ vyfarbili medovník nabielo a navrch dali vlašský orech? Vravíte si, že začnete skôr, nech stihnú zmäknúť, lebo jabĺčkom cesto predsa trochu napáchlo a medovník už chutil akosi inak.
A popri čokoládových šuhajdách, kokosových guľkách a vanilkových rožkoch vôbec nevynikli, nechcel ich ani váš pes a nakoniec opäť, rovnako ako minulé roky, zostali v krabici až do februára. Netreba mať ani parkinsona, aby sa nám z pôvodne plánovaných rovných čiar napokon urobili vlnovky. A potom nečudo, že nad nádhernými kusmi, aké pečie a zdobí Emília Gavorníková z Partizánskeho, ochkáme do zbláznenia. Jej medovníčky vyzerajú, akoby ste cesto pokryli prekrásnou čipkou.
Ak sa nezjedia, tak preto, že je človeku ľúto do nich vôbec zahryznúť, také sú nádherné. Sú doslova pastvou pre oči, možno polemizovať, či je väčší hriech ich zjesť, alebo nechať nedotknuté...
Zostáva vám 85% na dočítanie.