StoryEditor

Alžbetkine medovníčky: V kuchyni šikovnej Slovenky sú zásuvky plné medu a zázraky vznikajú na počkanie

  • Nie je medovník ako medovník.
  • Keď sa zadívate na tie od Alžbetky, cítite sa ako v sladkej minigalérii.
  • Čo kúsok, to nový obraz, výjav, detail, príbeh...
  • prečítajte si článok publikovaný v magazíne Moja chalupa.

Aké lepšie remeslo by sme si mohli vybrať do vianočného čísla, ak nie medovnikárku? A to jednu z najšikovnejších. Za Alžbetkou Knappovou sme vyrazili do Kremnických Baní. Mama štyroch detí nás víta v nádhernom cibulákovom kroji a vedie nás do svojho pracovného „perníkového“ domčeka, kde to už rozvoniava Vianocami.

V tejto kuchyni sú zásuvky plné medu a malé aj veľké perníčkové zázraky tu vznikajú na počkanie. „Už sa ma aj včelári pýtali – vraj čo s toľkým medom robíte, oblievate sa ním?“ smeje sa.

Lukratívna objednávka

Popri miesení, vaľkaní a vykrajovaní nám rozhovor príjemne plynie. Pozorovať Alžbetku pri práci je ako vymaľovávať relaxačnú maľovanku. Nesmierne upokojujúce. K medovníčkom ju to ťahalo už ako malú. Keď chodili po jarmokoch, iných zaujímali všelijaké šiatre, no ju len jediné – stánky s medovníkmi.

Keď prvýkrát otehotnela, oznámila to svojim rodičom medovníkmi – kúpila im dva s nápisom babičke a dedkovi. Vtedy ešte netušila, že dnes si také budú objednávať iní od nej. Zdobiť sa učila, keď bol internet ešte v plienkach a o inštruktážnych videách, radách a tipoch ani chýru.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 74% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-12-27 23:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zachránená slovenská krása: Všetci ma odhovárali, vraj ju mám zbúrať. Teraz ju obdivujú, hovorí majiteľ
01 - Modified: 2023-02-01 13:24:03 - Feat.: - Title: Musafer robí najlepší kebab v Bratislave: Nič u mňa nie je polotovar, slovenské mäso je desaťkrát lepšie ako poľské 02 - Modified: 2023-02-01 10:25:49 - Feat.: - Title: Tento kvíz poriadne preverí každého motoristu. Skutočne sa vyznáte vo svete áut? 03 - Modified: 2023-01-29 08:00:00 - Feat.: - Title: Vyskúšal som sa prestravovať za 15 eur na týždeň. Ako vyzeral môj jedálniček v hodnote dvoch denných menu? 04 - Modified: 2023-01-27 10:20:00 - Feat.: - Title: Slováci kritizujú nové EČV. Prepracovaný dizajn tabuliek má svoje dôvody, odkazujú autori 05 - Modified: 2023-01-24 19:28:19 - Feat.: - Title: Z Kunsthausu v Zürichu zmizli dve maľby zo 17. storočia
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
01. február 2023 21:29