StoryEditor

Kiska: Pamätám si, ako som mal prejav v europarlamente a tlieskal mi aj Šefčovič

07.03.2019, 14:34
Autor:
TASRTASR
Prezidentská kancelária reagovala na vyhlásenie premiéra Petra Pellegriniho.

Prezident Andrej Kiska si pamätá, ako mal prejav v Európskom parlamente, kde hovoril o hrdom a úspešnom Slovensku a počas prejavu i na samotnom konci mu tlieskal aj súčasný kandidát na post prezidenta Maroš Šefčovič. V súvislosti so štvrtkovými vyjadreniami predsedu vlády Petra Pellegriniho to v reakcii uviedol prezidentov hovorca Roman Krpelan.

"Je mi ľúto, že úspešnému kariérnemu diplomatovi, pánovi Šefčovičovi, na ktorého prácu v Európskej komisii sme boli hrdí, teraz kazia kampaň maniere a praktiky strany Smer-SD," povedal prezident.

Krpelan poznamenal, že Kiska 15. novembra 2017 v EP hovoril o Slovensku, pričom ho počúval aj Šefčovič, ktorý mu viackrát počas prejavu tlieskal.

​Pellegrini sa vo štvrtok zastal Šefčoviča, ktorého podporuje Smer. Kritizoval prezidenta za jeho vyjadrenia na Šefčovičovu adresu a vyzval ho, aby nešpinil diplomatovo meno. Pellegrini reagoval na video, ktoré zverejnil Kiska na sociálnej sieti.

"Arogantne, nedôstojne, sediac na stole v miestnosti, kde sa prijímajú najvýznamnejšie návštevy, dehonestuje Maroša Šefčoviča a dokonca sa mu v závere nepriamo vyhráža v súvislosti s diplomatickou kariérou. Toto považujem za prekročenie všetkých rámcov slušnosti a rešpektu voči práci úspešného diplomata," povedal premiér.

Podľa Pellegriniho celú kauzu vo veci daňových prešľapov firmy KTAG a jej riešenia otvoril samotný prezident.

​Podľa Pellegriniho by sa mal preto Kiska radšej venovať vysvetľovaniu svojich daňových káuz, ako špiniť Šefčovičovo meno.

"O to viac, že Maroš Šefčovič žije bez káuz a pánovi prezidentovi by mohol byť morálnym príkladom," dodal. Pellegrini kritizoval celkovo prezidentov postoj, jeho prácu "od utorka do štvrtka", ale aj to, že neprispel k zmieru v spoločnosti.

"Naopak, tam, kde mohol, vždy radšej prilial olej do ohňa, aby ešte viac rozpútal vášne," povedal Pellegrini. Premiér by od Kisku taktiež očakával vyjadrenie skôr ku kandidátom s extrémnymi názormi.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
16. apríl 2024 19:11