StoryEditor

KDH tvrdo narazilo na muža z tajnej služby

14.12.2006, 23:00
Kauza KDH verzus exfunkcionár tajnej služby Peter Tóth pokračuje. Bývalý šéf kontrarozviedky SIS včera vyhlásil, že neopustí poslanca Petra Gaburu, ktorý si ho vybral za neformálneho poradcu.

Kauza KDH verzus exfunkcionár tajnej služby Peter Tóth pokračuje. Bývalý šéf kontrarozviedky SIS včera vyhlásil, že neopustí poslanca Petra Gaburu, ktorý si ho vybral za neformálneho poradcu. "Nikto nemôže v tomto štáte nikomu zakazovať, s kým sa bude stretávať," povedal Tóth pre HN.
Gabura sa k spolupráci odmieta vyjadriť, pretože sa tak vraj dohodli na poslaneckom klube. Práve ten vyzval Gaburu, aby ukončil spoluprácu s Tóthom. Pre KDH je totiž neprijateľný - v minulosti podal trestné oznámenie na predsedu Pavla Hrušovského a podľa vojenskej prokuratúry aj anonymné oznámenie na exministra vnútra Vladimíra Palka.
Aj keď Gaburoví kolegovia z parlamentu odmietajú, že si zvolil Tótha za svojho poradcu zámerne, podľa politológa Petra Horvátha môže ísť o akési testovanie oboch súperiacich krídel - Hrušovského a Palkovho. "Schyľuje sa k stretu týchto dvoch krídel a nie je vylúčené, že sa začne formovať tretie, ktoré sa bude snažiť o kompromis."

01 - Modified: 2003-04-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Saháf vraj spáchal samovraždu 02 - Modified: 2003-04-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Obce s právomocami, ale bez financií
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 10:53