StoryEditor

Figo sa zatiaľ nedohodol s milánskym Interom na ročnom príjme

03.08.2005, 13:42
Ani utorkové rokovania medzi Figom a prezidentom Interu Massimom Morattim podľa denníka El Pais neprekonali túto prekážku. Napriek tomu považuje tento denník za vrcholne nepravdepodobné, že by sa portugalský reprezentant pridal k tímu "bieleho baletu" pre predsezónne zápasy v Rakúsku.

Skúsený portugalský futbalista Realu Madrid Luís Figo má eminentný záujem o prestup do Interu Miláno, prekážkou sú zatiaľ podmienky zmluvy. Figo, ktorý sa nedávno vrátil do portugalskej reprezentácie v zápase kvalifikácie MS 2006 proti Slovensku, sa zatiaľ nedohodol na výške platu, pretože od vedenia klub zo San Sira žiada ročný príjem 6 miliónov eur ročne. Ani utorkové rokovania medzi Figom a prezidentom Interu Massimom Morattim podľa denníka El Pais neprekonali túto prekážku. Napriek tomu považuje tento denník za vrcholne nepravdepodobné, že by sa portugalský reprezentant pridal k tímu "bieleho baletu" pre predsezónne zápasy v Rakúsku.
Vedenie Madridu už dávnejšie dalo Figovi zelenú pre rokovania s Morratim a nepriamo ho tak podporuje v odchode zo štadióna Santiaga Bernabeua. V súčasnosti má stredopoliar, ktorý do Realu prišiel z tímu odvekého rivala FC Barcelona v roku 2000, platnú zmluvu do júna budúceho roku. Teraz sa Figo snaží presvedčiť funkcionárov milánskeho klubu, aby mu ponúkli dvojročný kontrakt s platom 6 miliónov eur. Taký má údajne v súčasnosti v Madride.
Tridsaťdvaročný Figo dúfa, že sa situácia vyjasní pred štvrtkovým odovzdaním súpisiek pre Ligu majstrov. V tejto súťaži chce totiž na jeseň hrať. Do konfliktu s trénerom Realu Wanderleiom Luxemburgom sa tento bývalý európsky aj svetový hráč roka dostal po tom, ako ho brazílsky kouč nenominoval do základnej zostavy v záverečných ôsmich zápasoch sezóny. Jeho šance, že bude pravidelne nastupovať v základnej jedenástke, navyše klesli po nákupe brazílskeho ofenzívneho dua Julio Baptista, Robinho.
V prípade úspešného Figovho prestupu do milánskeho Interu, by bol už tretím hráčom, ktorý v tejto sezóne putovali z Realu týmto smerom. Pred ním modro-čiernych posilnili Walter Samuel a Santiago Solari.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 14:58