StoryEditor

Hrušovský chce žalovať TV Markíza

08.03.2005, 15:00
Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) chce žalovať televíziu Markíza. "TV Markíza v Televíznych novinách v pondelok 7. marca priniesla správu o tom, že medzi bývalými spolupracovníkmi ŠtB je aj predseda KDH Pavol Hrušovský. TV Markíza odvysielala zavádzajúci titulok a chybné informácie," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa KDH Anna Andrejuvová.

Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) chce žalovať televíziu Markíza.
"TV Markíza v Televíznych novinách v pondelok 7. marca priniesla správu o tom, že medzi bývalými spolupracovníkmi ŠtB je aj predseda KDH Pavol Hrušovský. TV Markíza odvysielala zavádzajúci titulok a chybné informácie," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa KDH Anna Andrejuvová. Súkromná televízia podľa nej nezohľadnila dôležité informácie dokazujúce, že Hrušovský nikdy vedome nespolupracoval s ŠtB. Predseda KDH ich prezentoval v pondelok na tlačovej konferencii.
Hrušovského právnici skúmajú odvysielaný materiál a pripravujú podanie na príslušný súd. Líder KDH považuje pondelňajší materiál za pokračovanie negatívnej kampane a útokov TV Markíza voči Kresťanskodemokratickému hnutiu. Hrušovský v pondelok novinárom oznámil, že ŠtB ho evidovala vo svojich zväzkoch ako kandidáta tajnej spolupráce. Vylúčil akúkoľvek vedomú spoluprácu s tajnou bezpečnosťou, čo začiatkom 90. rokov potvrdili nezávislá komisia pri bývalom federálnom ministerstve vnútra, rovnako ako komisia pre objasnenie udalostí zo 17. novembra.

01 - Modified: 2002-12-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: STV: Nie novým zamestnancom
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. október 2024 12:34