StoryEditor

V londýnskom metre došlo k dvom výbuchom, niekoľko ľudí je zranených

07.07.2005, 13:03
Niekoľko zranených si vyžiadal dnešný výbuch v londýnskom metre, ktorý počas rannej dopravnej špičky otriasol stanicou Liverpool Street.

Niekoľko zranených si vyžiadal dnešný výbuch v londýnskom metre, ktorý počas rannej dopravnej špičky otriasol stanicou Liverpool Street, informovala britská dopravná polícia. Niekoľko staníc metra v londýnskej finančnej štvrti museli evakuovať a následne uzavrieť.
Podľa vyjadrenia spoločnosti Metronet, ktorá má na starosti údržbu infraštruktúry podzemnej dráhy, bol príčinou explózie nárazový prúd. Incident spôsobil dopravný chaos a zablokoval dopravu v celom londýnskom metre. V staniciach vypukla panika, ľudia odpadávali a zostali v podzemnej dráhe uväznení 30 minút, informoval z miesta činu očitý svedok agentúry Reuters.
Do okolia stanice Liverpool Street bolo nasadených niekoľko sanitiek záchrannej služby. Hovorca londýnskej polície uviedol, že zranení sú schopní chôdze. Rozsah incidentu zatiaľ polícia nevie posúdiť, z miesta stále prichádzajú nové správy.
Polícia a spoločnosť London Underground, spravujúca londýnske metro, medzitým informovali o "ďalšom incidente", ku ktorému došlo v podzemnej stanici Edgware na severozápade Londýna, no neposkytli žiadne ďalšie podrobnosti.
Podľa informácií nemeckej tlačovej agentúry DPA, incident pravdepodobne spôsobila buď zrážka medzi dvoma vlakmi, výpadok elektrického prúdu, alebo výbuch elektrického kábla na staniciach Liverpool Street a Aldgate.
Po incidentoch bolo okamžite uzavretých viacero staníc metra, vrátane rušnej King's Cross v severnom Londýne.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 04:11