StoryEditor

Semifinále SR - Argentína odštartujú Beck s Coriom

22.09.2005, 13:31
V úvodnej dvojhre semifinálového zápasu Davisovho pohára tenistov Slovensko - Argentína nastúpi v piatok o 15.00 na povrchu Premier v SIBAMAC aréne bratislavského NTC domáca dvojka Karol Beck (48. v Entry rebríčku) proti hosťujúcej jednotke Guillermovi Coriovi (8.).

V úvodnej dvojhre semifinálového zápasu Davisovho pohára tenistov Slovensko - Argentína nastúpi v piatok o 15.00 na povrchu Premier v SIBAMAC aréne bratislavského NTC domáca dvojka Karol Beck (48. v Entry rebríčku) proti hosťujúcej jednotke Guillermovi Coriovi (8.). Po nich si zmeria sily slovenská jednotka Dominik Hrbatý (19.) s dvojkou hostí Davidom Nalbandianom (9.). Rozhodol o tom štvrtkový žreb v dejisku súboja.
Do sobotňajšej štvorhry (16.00) nominovali nehrajúci kapitáni Miloslav Mečíř a Alberto Mancini dvojice Karol Beck, Michal Mertiňák, resp. David Nalbandian, Mariano Puerta.
V nedeľu sú na programe záverečné single, najskôr o 15.00 duel jednotiek Dominik Hrbatý - Guillermo Coria, po nich nastúpia Karol Beck a David Nalbanian. Kapitáni ešte môžu nominácie samozrejme v dohodnutom termíne podľa okolností zmeniť.
Víťaz semifinálového duelu medzi Slovenskom a Argentínou nastúpi vo finále (2.-4. decembra) proti úspešnejšiemu tímu zo súboja medzi Chorvátskom a Ruskom, ktorý odohrajú v Splite.
"Tá zostava sa nerodila veľmi jednoducho, lebo všetci hráči sú teraz dosť vyrovnaní. V pohode sú Mertiňák aj Kučera, čo sa ukazovalo aj na tréningoch," povedal po žrebe nehrajúci kapitán slovenského daviscupového tímu Miloslav Mečíř, ktorý podľa očakávania postavil tých istých hráčov, ako vo štvrťfinále s Holandskom. "Dal som na skúsenosť, pretože Beck má teraz najviac odohratých zápasov na turnajoch a aj v poslednom stretnutí bola taká istá zostava. Hrbatý bol jasným kandidátom na dvojhru, tam nebolo o čom uvažovať. Nebolo to ľahké rozhodnutie, prvý deň bude dosť dôležitý. Keby to poradie zápasov bolo opačné, bolo by to pre nás asi lepšie. Ale treba odohrať zápasy na kurte, špekulovať tu nie je o čom.
Prvý sa do jamy levovej teda postaví rovnako ako v 1. kole proti obhajcovi titulu Španielsku Karol Beck. Súboj s Felicianom Lopezom rozhodol vo svoj prospech v troch setoch a odštartoval tak spanilú jazdu Slovákov v tomto ročníku prestížnej tímovej súťaže. "Veľa možností tam asi ani nebolo, čakal som, že postavia Coriu a Nalbandiana. Nebude to ľahký zápas, Coria je veľmi dobrý, ale myslím si, že v hale nie je taký nepríjemný ako vonku na antuke, alebo vonku na betóne. Určite to je otvorený súboj, ja si verím a urobím všetko pre to, aby som urobil bod," dušoval sa po žrebe 23-ročný Beck.
Domáca jednotka Dominik Hrbatý si v piatok zmeria sily s Nalbandianom, s ktorým vlani na turnaji ATP v Montreale prehral 3:6, 0:6. "Nalbandian stojí dosť blízko za základnou čiarou, snaží sa zrýchľovať a hrať údery po čiarach, na čo si musím dať pozor. Tu je ale rýchly povrch a aj keď má veľkú predvídavosť asi nebude stíhať. Skôr si myslím, že sa presadí moja nátlaková hra, aby on potom skracoval lopty," zamyslel sa nad blížiacim sa duelom 28-ročný Hrbatý, ktorý by sa v nedeľu mal stretnúť s argentínskou jednotkou Coriom (vzájomná bilancia 2:2): "Coria je typ tenistu, ktorý iba vracia, párkrát som s ním hral. Je aj psychicky dosť labilný, čo dokázal napríklad aj na Hopman Cupe. Určite Karolovi pred zajtrajškom niečo poradím," dodal bratislavský rodák.
Až prílišný pokoj sálal z tvárí členov argentínskeho tímu. "Ako sme spomenuli už dávnejšie, o nominácii som nemal žiadne pochybnosti. Bolo mi jasné, koho postavím. Žreb nám vyhovuje, vyšiel tak, ako sme chceli. Čo sa týka nominácie do štvorhry, neplánujem žiadnu zmenu, hrať budú tí, čo som ich nahlásil," skonštatoval nehrajúci kapitán Alberto Mancini. "Bude to veľmi ťažký zápas, môj súper hrá kvalitný tenis. Budem musieť vydať zo seba maximum, aby som nad Beckom vyhral. S kapitánom som ešte o taktike nehovoril, ale určite si k tomu čoskoro sadneme," uzavrel Guillermo Coria.

semifinále Davisovho pohára tenistov:
SLOVENSKO - Argentína
piatok - dvojhry (15.00): Karol Beck - Guillermo Coria, Dominik Hrbatý - David Nalbandian
sobota - štvorhra (16.00): Karol Beck, Michal Mertiňák - David Nalbandian, Mariano Puerta
nedeľa - dvojhry (15.00): Dominik Hrbatý - Guillermo Coria, Karol Beck - David Nalbanian

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 12:11