StoryEditor

Slovak Telekom a T-Mobile podpísali Etický kódex

24.08.2007, 08:57
Slovak Telekom a T-mobile sa dnes stali signatármi Etického kódexu pre zavedenie eura. Záväzok úspešne implementovať novú menu bez neodôvodnených pohybov cien produktov a služieb podpísali dnes predseda predstavenstva a prezident Slovak Telekomu, a.s., Miroslav Majoroš a generálny riaditeľ T-Mobile Slovensko, a.s., Milan Vašina.
„Chceme vyslať našim zákazníkom signál, že spoločnosti skupiny Slovak Telekom sa zodpovedne pripravujú na prechod na euro a výdavky na tento proces v našich cenách nezohľadníme. K tomuto záväzku sme sa prihlásili dobrovoľne a ako prví v telekomunikačnom sektore. Prechod na euro je v oblasti nášho podnikania špecifický najmä tým, že sa udeje počas nepretržitej prevádzky. Najväčšou zmenou prejdú mincové telefónne automaty, ktoré musia akceptovať euromince od začiatku roka 2009. Už v súčasnosti máme automaty, ktoré prijímajú paralelne slovenské mince a euromince, ich počet sa bude samozrejme zvyšovať“, uviedol Miroslav Majoroš.

„Našim cieľom je zabezpečiť, aby zákazníci nepocítil zmenu pri zavedení eura. Dôraz kladieme na perfektné manažovanie všetkých, najmä účtovných procesov tak, aby nedošlo k žiadnej zmene v poskytovaní služieb v najvyššej kvalite“, uviedol Milan Vašina.

Okrem skúseností z prvej vlny prístupu do Európskej menovej únie, ktoré so Slovak Telekomom zdieľa materská spoločnosť Deutsche Telekom AG, uskutočnil projektový tím „euro“ referenčnú návštevu v spoločnosti Telekom Slovenije. Vo fáze prípravy projektového plánu spoločnosti skupiny Slovak Telekom využívajú skúsenosti externého poradcu, ktorý má skúsenosti s prechodom na euro v iných krajinách.

Etický kódex pre zavedenie eura bol vytvorený v spolupráci splnomocnenca vlády pre zavedenie eura v SR a Podnikateľskej aliancie Slovenska, ktorej členom sú aj spoločnosti Slovak Telekom a T-Mobile Slovensko.

Zdroj:
Slovak Telekom
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 00:13