StoryEditor

Slečna Deweyová od Microsoftu vám to ukáže

07.08.2007, 16:48
Softvérový gigant Microsoft vsadil na humor a ženskú krásu. V rámci svojho vyhľadávača Live.com ponúka novinku, ktorou je slečna Deweyová - tá pre zmenu komentuje, kritizuje a hodnotí všetko čo užívatelia vyhľadávajú.
<br/>
Interaktivita sa stáva stúpajúcim trendom nielen v bežných oblastiach života, vsádzajú na ňu aj médiá a výnimkou nie je ani internet. Dôkazom toho je aj slečna Deweyová, ktorá samotný proces  vyhľadávania komentuje alebo hľadané slovo vlastným štýlom opíše.

Role vtipnej pomocníčky pri vyhľadávaní sa ujala herečka Janina Gavankar. Napríklad pri zadaní slova "country" si nasadí kovbojský klobúk, do úst vloží steblo slamy a nová "country-show" je na svete. Alebo ak hľadanie trvá príliš dlho, poklope zvnútra na monitor a opýta sa, či tam niekto je.

Microsoft "spustil" slečnu Deweyovú v októbri 2006 a odvtedy sa stala mimoriadne populárnou. Mnoho komentárov a videí o slečne Deweyovej možno nájsť aj na YouTube.

<txp:image id="701" class="Image" align=right />Slečna, respektíve robot Dewey využíva vyhľadávač Microsoft-u www.live.com. Pre bezchybné prehliadanie vyžaduje Ms. Dewey najnovšiu flash technológiu, podporu rýchleho pripojenia na internet a pochopiteľne aj zvuk.

Kreatívu a reklamnú kampaň okolo Ms. Dewey zastrešila on-line reklamná agentúra EVB zo San Francisca.

Či plánuje Microsoft aj mužskú verziu, teda pána Deweyho sa nám zistiť nepodarilo. Minimálne ženské osadenstvo redakcie Marketér.sk by sa však podobnému kroku potešilo.

<b>Adresa:</b>
<b>Ms. Dewey</b> - www.msdewey.com, www.mrsdewey.com</b>
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 14:39