StoryEditor

Kampaň pre rozvoj cestovného ruchu aj bez vládnej podpory

07.08.2007, 17:01
Kampaň podporujúca rozvoj cestovného ruchu na Slovensku bola spustená pred pol rokom. Viditeľné výsledky zatiaľ však ťažko badať. Asociácia podpory rozvoja cestovného ruchu Slovenska vidí chybu i v nezáujme vládnych orgánov.
Asociácia podpory rozvoja cestovného ruchu Slovenska vyhlásila kampaň na podporu cestovného ruchu už na začiatku tohto roka. Vo svojom vyhlásení však uvádza, že aj keď sa za uplynulé obdobie zaregistrovalo mnoho subjektov, ktoré podporujú realizáciu kampane a stotožňujú sa s potrebou štartu zmeny, čo sa týka stavu aktívneho zahraničného cestovného ruchu Slovenska a domáceho cestovného ruchu (AZCR-DCR), na strane druhej  možno konštatovať nezáujem vlády SR, štátnych orgánov a inštitúcií na podpore kampane a spolupráci s ARCR (s výnimkou MZV SR).

Najväčší problém tkvie podľa ARCR v nedostatočnom oboznámení sa s kampaňou, pričom vo svojom vyhlásení tiež vytýka neochotu verejnoprávnych médií (najmä Slovenského rozhlasu) informovať o nej.

Krajina pod Tatrami pritom potenciál na rozvoj aktívneho zahraničného i domáceho cestovného ruchu má. Problémom sa ale mnohokrát stáva nesprávny prístup poskytovateľov služieb cestovného ruchu, nedostatočne rozvinutá infraštruktúra, zanedbanosť hromadných dopravných prostriedkov a podobne, či sústredenie sa na nesprávne kroky. Chýba plošná informovanosť, systémové a permanentné informovanie o možnostiach turizmu. Krajina sa pritom sama pripravuje o slušné ekonomické efekty, ktoré by z rozvoja turizmu prirodzene vyplývali.

Napriek uvedenému bude asociácia v plnení svojich cieľov pokračovať i naďalej. Postupne sa pripravuje web prezentácia ARCR na adrese http://arcr.tourist-channel.sk/, ktorá má byť využitá aj ako komunikačný nástroj s ostatnými subjektami.
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 23:29