StoryEditor

Internetová banka mBank čoskoro vstúpi na slovenský trh

24.08.2007, 08:53
Prípravy týkajúce sa spustenia očakávanej internetovej banky mBank sa dostali do záverečnej fázy. mBank, retailová divízia BRE Bank, bude prvou zahraničnou bankou vstupujúcou na slovenský trh na základe tzv. európskeho pasu (jednotnej európskej licencie).
Okrem účtu bez poplatkov predstaví množstvo netradičných noviniek.

Banka čoskoro dokončí výberové konania na obsadenie jednotlivých pozícií, pričom však stále ponúka niekoľko voľných miest najmä pre analytikov rizík, účtovníkov, či klientských pracovníkov pre finančné centrá.

mBank oficiálne predstaví svoje služby už v závere roka. Ponuka produktov bude na začiatku obsahovať bežné a sporiace účty, spotrebné úvery a úvery na bývanie. Banka má ambíciu byť trhovým lídrom v inováciách. Už pri samotnom vstupe na trh predstaví mnoho noviniek, ktoré v plnej miere odrážajú požiadavky spotrebiteľov. Slovenskí klienti určite privítajú vedenie účtu úplne bez poplatkov, mnoho ďalších netradičných výhod však banka predstaví až pri spustení činnosti. Podľa predstaviteľov mBank pôjde o novinky, ktoré bankoví klienti na Slovensku už dlhodobo očakávajú.

Banka sa chce výrazne odlíšiť od doterajšieho zaužívaného prístupu väčšiny bánk voči klientom na slovenskom trhu. Na Slovensku dlhodobo rastie úroveň bankových poplatkov, pričom banky ich zväčša účtujú klientom za každý pohyb na účte. Klienti sa strácajú v neprehľadnej spleti balíkov služieb, ktoré ani nevyužívajú. Banky komunikujú lákavé ponuky, ktoré sú však popretkávané radom skrytých podmienok. Ponuka produktov mBank bude naopak úplne transparentná, prehľadná a ľahko pochopiteľná pre každého klienta.

mBank je retailovou divíziou elektronického bankovníctva jednej z najväčších poľských finančných inštitúcií BRE Bank SA. Tá sa špecializuje na poskytovanie bankových služieb pre veľké podnikateľské subjekty, medzinárodné korporácie, ako aj na segment malých a stredných podnikov. BRE Bank SA je členom skupiny Commerzbank, ktorá je druhou najväčšou súkromnou bankou v Nemecku. Je zároveň jednou z vedúcich finančných inštitúcií v Európe, pričom v poľskej BRE Bank vlastní viac ako 70%-ný podiel.

BRE Bank vstúpila v roku 2000 v Poľsku aj na trh retailového bankovníctva prostredníctvom značky mBank. mBank je prvou internetovou bankou v Poľsku a jednou z prvých v strednej Európe. V súčasnosti je mBank jedným z kľúčových hráčov na poľskom bankovom trhu, pričom je naďalej lídrom v sektore internetového bankovníctva. V súčasnosti využíva služby mBank v Poľsku už takmer 1,5 mil. klientov. Výška aktív dosahuje 7,5 mld. PLN a objem poskytnutých hypotekárnych úverov prevyšuje 3,16 mld PLN. mBank tak patrí k desiatim najväčším on-line bankám na svete.

Úspech, ktorý dosiahla mBank na poľskom trhu počas doterajších siedmich rokov pôsobenia, je podmienený jej bezkonkurenčnou a inovatívnou ponukou, partnerským vzťahom ku klientom a vysokou kvalitou služieb.

Na počiatku ponúkala mBank v Poľsku len základné bankové služby - bežné a sporiace účty s debetnými kartami. Obchodný model mBank sa však neustále vyvíja s ohľadom na rastúce požiadavky na trhu. mBank neponúka všetko, čo bolo vymyslené vo svete bankovníctva. Všetkým, ktorí chcú racionálne riadiť svoje osobné financie, ponúka unikátne spojenie najdôležitejších bankových služieb a finančných nebankových produktov (investičné fondy, maklérske služby, e-commerce, poistenie, internetový operátor mobilných sietí). mBank je otvorenou platformou ponúkajúcou svojim klientom komplexnú správu financií pri najvýhodnejších cenových podmienkach a najvyššej kvalite na trhu.

mBank v Poľsku prevádzkuje sieť 15 finančných centier, v ktorých môže klient požiadať o poskytnutie úveru, či bezplatne využiť internet alebo telefón na vykonanie transakcií na svojom účte alebo získanie bližších informácií o ponuke služieb. Okrem finančných centier umožňuje osobný kontakt s klientom aj sieť viac ako 50 mKioskov - menších multifunkčných kontaktných miest vo veľkých nákupných centrách v Poľsku. mBank plánuje na Slovensku vytvoriť obdobný model predajnej siete ako v Poľsku.

Zdroj:
mBank - tlačová správa
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 03:04