StoryEditor

UPC v Českej republike ponúka digitálnu káblovú televíziu

11.09.2007, 10:36
České UPC začalo po štvormesačnom testovacom období vysielať prostredníctvom svojej digitálnej káblovej televízie. Novinka je tak od dnešného dňa dostupná pre väčšinu káblových sietí UPC v Českej republike.

Digitálna káblová televízia aktuálne ponúka 60 televíznych programov rôznych žánrov, vrátane štyroch programov Českej televízie, Novy a Primy. Z tohto počtu vysiela digitálne – bez analógovej varianty – 13 televíznych kanálov. V digitálnom a analógovom režime vysiela 30 televíznych kanálov (napr. ČT, Nova a Prima). Ďalších 17 TV kanálov je zatiaľ v ponuke dostupných len v analógovej forme.

Digitálna káblová televízia vychádza v ústrety všetkým divákom, ktorí si chcú k základnej televíznej ponuke vybrať a platiť len ten televízny žáner, ktorý skutočne chcú. Zároveň vychádza v ústrety aj tým, pre ktorých bola analógová programová ponuka už nedostatočná, čo do počtu programov,“ upozorňuje generálny riaditeľ spoločnosti UPC ČR Václav Bartoň.

Ako ďalej Bartoň dodal: „divákom ponúkneme aj vysokú kvalitu obrazu a zvuku, možnosť zobrazenia vo formáte 16:9, výber rôznych jazykových verzií a ďalšie užitočné služby, ako je elektronický programový sprievodca (EPG), rodičovský zámok na relácie určené len pre dospelých a v neposlednom rade aj digitálne šírené rozhlasové programy. Usilujeme sa o to, aby sa naša televízna ponuka stala rovnako populárna a cenovo dostupná ako je náš internet a telefónne služby.“

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 08:24