StoryEditor

Sex na portáli MySpace.com

07.08.2007, 16:00
Na komunitnom portáli MySpace.com sa v súčasnosti pohybuje viac ako 29 000 oficiálne registrovaných sexuálnych delikventov. Advokáti žiadajú zaviesť pre portál overovanie veku a identity pri registrácií a následnom využívaní služieb MySpace.com.
<br />
Komunitný portál na internete MySpace.com bol prinútený advokátskou kanceláriou v štáte Severná Karolína uskutočniť kontrolu, koľko sexuálnych previnilcov sa na ich stránkach pohybuje. Oproti máju 2007 sa ich počet štvornásobne zvýšil. MySpace sa doteraz podarilo identifikovať až 29 000 užívateľov, ktorí oficiálne vystupovali na stránkach pod svojim menom. Na stopu k týmto ľuďom sa MySpace dostal kontrolovaním svojej databázy registrovaných užívateľov s databázou registrovaných sexuálnych delikventov. V máji 2007 spoločnosť News Corp. identifikovala iba 7 000 takýchto užívateľov.

Dokument vyžadujúci súhlas rodičov, aby sa ich deti mohli pohybovať na stránkach MySpace.com, ktorý bol vydaný advokátmi v Severnej Karolíne sa dostal pred Snemovňu reprezentantov a prešiel tiež v štátnom senáte. "Číslo 29 000 užívateľov zahŕňa len osoby, ktoré sa prihlásili na MySpace pod vlastným menom. Nie však ľudí, ktorý registráciu sfalšovali alebo vystupujú pod falošným menom a neboli pri tom odhalení," tvrdí Roy Cooper, jeden z advokátov, ktorí sa snažia o uvalenie reštrikcie pre komunitné portály. Advokáti zo štátov Connecticut a Massachussetts sa tiež snažia a reformu na MySpace a podobných portáloch. Vzhľadom na horibilné číslo užívateľov, ktorí sa na portáli pohybujú preto žiadajú výraznú kontrolu a overenie identity užívateľov na všetkých podobných komunitných portáloch.

<small><b>Zdroj:</b>
www.adage.com
</small>
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 17:47