StoryEditor

Riaditeľ FNsP odmieta obvinenia lekárskych odborov

27.03.2006, 17:23

Riaditeľ bratislavskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Valerián Potičný vylučuje, že by akýmkoľvek spôsobom zastrašoval funkcionárov Lekárskeho odborového združenia (LOZ). Reagoval tak na obvinenia predsedu LOZ Mariana Kollára. "Určite neterorizujeme našich pracovníkov, ako tvrdí pán Kollár. Pre svojich zamestnancov chcem len to najlepšie," argumentoval Potičný. Podľa Kollára riaditeľ bratislavskej nemocnice dehonestuje význam odborov a znevažuje členskú základňu LOZ. "Nepraktizujeme nič, čo by sme nerobili aj v minulých rokoch," uviedol Potičný.
Kollár v pondelok na tlačovej besede vyhlásil, že Potičný mu udelil kárne opatrenie za neprítomnosť na pracovisku, aj keď sa ako predseda LOZ v tom čase venoval odborárskym aktivitám. Riaditeľ oponuje tým, že by si nikdy nedovolil udeliť kárne opatrenie Kollárovi za neprítomnosť, ak by na pracovisku byť nemal. "Ak dostal pokarhanie, tak len preto, lebo v práci byť mal," dodal pre agentúru SITA Potičný.
LOZ v pondelok tiež vyhlásilo, že od kompetentných orgánov bude žiadať hĺbkovú kontrolu hospodárenia a použitia finančných prostriedkov vo FNsP. "Za minulý rok FNsP predala majetok za minimálne pol miliardy korún, ale na stave pracovísk nemocnice sa to výraznejšie neprejavilo," skonštatoval Kollár. LOZ sa podľa neho bude pýtať, kam sa tieto peniaze podeli. Riaditeľ FNsP v reakcii na tieto vyjadrenia uviedol, že v predaji štátneho majetku budú pokračovať, keď ho vláda povolí. "Takto získané finančné prostriedky nechceme preinvestovať neuvážene, slúžia na skvalitnenie zdravotníckej starostlivosti, ktorú FNsP poskytuje svojim pacientom," povedal Potičný.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 08:59