StoryEditor

SLSP poskytla prvé dva mesiace tohto roka úvery na bývanie v sume 1,13 mld. Sk

14.03.2005, 15:24

Slovenská sporiteľňa (SLSP), a.s., Bratislava za prvé dva mesiace tohto roka poskytla retailovým klientom úvery na bývanie v sume 1,13 miliardy Sk. V porovnaní s rokom 2004 je to takmer trojnásobne viac.
"V kumulatívnom vyjadrení podporila Slovenská sporiteľňa doteraz bývanie sumou viac než 18 miliárd Sk. Z toho vlani poskytla 22 000 spotrebných a hypotekárnych úverov v hodnote takmer 6 miliárd Sk," sumarizovala dnes na stretnutí s novinármi predsedníčka predstavenstva SLSP Regina Ovesny-Straková. Aj v roku 2005, podčiarkla, sa chce SLSP sústrediť na poskytovanie úverov a naďalej tento segment rozvíjať.
Komplexnú ponuku financovania bývania SLSP tvoria spotrebné a hypotekárne úvery, financovanie bytových projektov, úvery pre spoločenstvá vlastníkov bytov aj bankové záruky mestám a obciam v prospech Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Záruka samospráve postačuje ako jediné zabezpečenie úveru vo fáze výstavby nájomných bytov.
Tri stavebné sporiteľne, 10 komerčných bánk s licenciou NBS na výkon hypotekárneho financovania a ŠFRB podporili v roku 2004 bývanie sumou viac ako 40 miliárd Sk. Necelú polovicu tejto sumy, 19,29 miliardy Sk, uvoľnili zo svojho finančného portfólia stavebné sporiteľne, pričom Prvá stavebná sporiteľňa posilnila bývanie prostriedkami vo výške takmer 15 miliárd Sk. Nasledovali hypotekárne banky so sumou 17,21 miliardy Sk, kde bola lídrom Všeobecná úverová banka, 6,05 miliardy Sk. Najmenej, asi 3,5 miliardy Sk smerovalo na rozvoj bývania zo zdrojov ŠFRB.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 09:29