StoryEditor

Siemens PSE zamestnáva na Slovensku 1 000 vývojových pracovníkov

26.01.2006, 14:42

Spoločnosť Siemens Program and System Engineering s.r.o. (PSE) zamestnáva na Slovensku 1 000 ľudí, ktorí pracujú v oblasti vývoja softvéru. Do konca roka 2010 plánuje Siemens PSE zamestnávať 1 300 softvérových expertov. "V minulom obchodnom roku, ktorý sa skončil 30. septembra, sme zaznamenali najväčší nárast počtu zamestnancov a súčasne sme s naším obratom po prvýkrát prelomili hranicu 1 mld. Sk, keď sme dosiahli obrat vo výške 1,139 mld. Sk," uviedol výkonný riaditeľ Siemens PSE s.r.o. Gejza Büchler. Z celkového počtu zamestnancov spoločnosti Siemens PSE pracuje v Bratislave 568 ľudí, v Piešťanoch 45, v Žiline 254 a v Košiciach 133 ľudí.
Ako uviedol Büchler, najdynamickejšie sa rozvíjajúce pracovisko je v súčasnosti v Košiciach. "Ťažiskovou témou košického pracoviska je tvorba softvérových aplikácií v medicínskej oblasti, konkrétne pre rádioterapiu a rádiológiu. Vývojoví odborníci vytvárajú taktiež softvérové riešenia aj pre oblasti telekomunikácií, priemyslu, inteligentných mobilných sietí či verejného sektora," dodal Büchler.
Siemens Program and System Engineering s.r.o. je softvérové pracovisko koncernu Siemens na Slovensku. Je súčasťou divízie PSE rakúskej časti koncernu. V súčasnosti zamestnáva PSE viac ako 6 200 odborníkov v Rakúsku, na Slovensku, v ČR, Maďarsku, Chorvátsku, Nemecku, Rumunsku, Turecku a Číne.
Spoločnosť Siemens je na Slovensku zastúpená 11 spoločnosťami, a to prostredníctvom Siemens s.r.o., Siemens Business Services s.r.o., Siemens Program and System Engineering s.r.o., Osram Slovakia, a.s., BSH Drives and Pumps, s.r.o., Reaktortest, s.r.o., Volkswagen Elektrické Systémy, s.r.o., Siprin, s.r.o., BSH domácí spotřebiče, s.r.o. - organizačná zložka Bratislava, SAS Automotive, s.r.o., Malzenice Power, s.r.o. Spoločný obrat skupiny za obchodný rok 2004/2005 dosiahol 27,7 mld. Sk. Siemens v SR eviduje v súčasnosti takmer 9 000 zamestnancov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 06:51