StoryEditor

SPP plánuje prepustiť 123 ľudí

14.03.2006, 18:05

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) podľa riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR Rudolfa Sokola plánuje hromadné prepúšťanie. "V rámci pokračujúceho procesu reštrukturalizácie plánuje SPP v najbližšom období znížiť celkový počet zamestnancov o 123. Túto skutočnosť nahlásil zamestnávateľ v zmysle svojich zákonných povinností aj na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny," potvrdila pre agentúru SITA hromadné prepúšťanie hovorkyňa SPP Dana Kršáková. Dodala, že cieľom pokračujúcich organizačných zmien je optimalizácia procesov a zvyšovanie efektívnosti všetkých činností a produktivity práce v SPP.
Podľa nej je SPP pripravený pomôcť všetkým zamestnancom, ktorých sa dotýkajú organizačné zmeny. "Program podpory zahŕňa rôzne formy kompenzačných programov, príspevky na rekvalifikáciu, psychologické poradenstvo, stimulačné príspevky pre zamestnancov pri hľadaní nového zamestnania a podobne," vysvetlila Kršáková. Všetci títo zamestnanci dostávajú zároveň šancu prihlásiť sa na voľné pracovné miesta v organizačnej štruktúre. Preto reálny počet zamestnancov, ktorých sa dotkne toto nepopulárne opatrenie, bude podľa hovorkyne SPP v skutočnosti o niečo nižší.
Vlastníkom 49-percentného podielu v SPP je konzorcium nemeckej spoločnosti Ruhrgasu a francúzskeho Gaz de France. Štát prostredníctvom Fondu národného majetku SR vlastní majoritný 51-percentný podiel, vykonávateľom akcionárskych práv je Ministerstvo hospodárstva SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 02:30