StoryEditor

SNS kritizuje privatizáciu letísk, podľa nej ide o výpredaj

19.01.2006, 12:42

Plánovaná privatizácia bratislavského a košického letiska je nevýhodná a je "obyčajným výpredajom." Myslí si to poslanec Ján Mikolaj, ktorý v Národnej rade SR vystupuje v mene SNS. Národniari tento predaj odmietajú, pričom spochybňujú už samotný tender. "Takto sa nepredáva ani trafika na námestí a nie tak dôležitý objekt," konštatoval Mikolaj. Spolu s lídrom národniarov Jánom Slotom zároveň spochybnil aj pozíciu privatizačných poradcov. "Poradca je len obielenie čiernych peňazí. Je to obielenie úplatku," konštatoval v tejto súvislosti Slota.
Názor SNS k privatizácii chce Mikolaj prezentovať v piatok počas mimoriadnej schôdze parlamentu. Bude vystupovať proti predaju letísk. Myslí si, že bratislavské letisko vôbec netreba predávať, pretože si vie pomôcť aj samo. Mikolaj chce predstaviť viacero modelov, ktoré potvrdzujú jeho slová. Myslí si, že pre taký investičný projekt ako je letisko M. R. Štefánika, nebude problém získať prevádzkový kapitál na rozvoj. Vo svete je podľa Mikolaja prebytok investičného kapitálu, a preto tu bude stáť rad bankových subjektov, ktoré by rady letisku pomohli.
Líder národniarov Ján Slota neskritizoval len privatizáciu letísk, ale vystúpil aj proti privatizácii teplární, či Slovenských elektrární.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 21:22