StoryEditor

Najväčší absentéri? Slota, Mečiar, Csáky

25.06.2007, 00:00
Predsedovia troch politických strán vedú rebríček najväčších absentérov na hlasovaniach v parlamente. Dominuje im šéf koaličnej SNS Ján Slota - z takmer 1 300 hlasovaní chýbal na necelej tisícke.

"Líder má aj trošku iné povinnosti," ospravedlňuje ho podpredsedníčka národniarov a NR SR Anna Belousovová. Hneď za Slotom je predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar, ktorý však chýbal dlhšie kvôli operácii srdca. Tretí v poradí je líder opozičnej SMK Pál Csáky. Tvrdí, že jeho neúčasť mohlo ovplyvniť obdobie okolo marcového kongresu strany, ktorý volil nového predsedu. "Odvtedy sa snažím nevynechať nič."
V NR SR sedí aj 24 poslancov, ktorým šéf parlamentu neúčasť na rokovaní neospravedlnil. Ide zväčša o opozičných poslancov. Jeden z nich László Nagy (SMK) tvrdí, že to spôsobili zmätky vo vedení schôdze - poslanci vraj nevedeli, či rokovanie pokračuje aj na druhý deň. Napriek neospravedlnenej absencii im na plat nesiahli.

01 - Modified: 2003-05-29 06:29:46 - Feat.: 0 - Title: Benzín neovplyvní len spotrebná daň
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 12:56