StoryEditor

Nové technológie v boji proti hrozbám internetu

17.10.2006, 00:00

Sú vaše dáta v bezpečí? To je otázka, ktorá trápi nejedného používateľa internetu. Žiaľ, dnes na ich ochranu už nestačí len kvalitný antivírus. Vaše dáta nezabezpečí ani integrovaný antispyware. Pokiaľ vyžívate internet banking, nakupujete v on-line obchodoch či odosielate svoje osobné údaje prostredníctvom internetu, potrebujete kvalitné komplexné riešenie, ktoré vás ochráni pred najnovšou hrozbou z internetu -- zlodejmi identity.

Komplexné riešenia dnes už patria k štandardom pri ochrane počítačov pred vírusmi, červami a inými hrozbami z internetu. Nie je potrebné inštalovať samostatné ochrany ako antispam alebo antispyware -- všetko máte "pod jednou strechou", a tak je správa celej ochrany veľmi jednoduchá. Výhoda je aj v aktualizácii. Nie je potrebné sledovať, či sú jednotlivé ochrany aktualizované -- všetko je zabezpečené jedinou aktualizáciou.
Komplexné riešenie
Panda Internet Security 2007 je najnovšie komplexné bezpečnostné riešenie, ktoré dokonale chráni PC. Primárne bola vytvorené na ochranu pred všetkými druhmi hrozieb internetu vrátane ochrany pred on-line podvodmi a "zlodejmi identity". Chráni všetky dôverné informácie v PC, bráni prieniku hackerov, blokuje pokusy o získanie prístupových kódov k on-line bankingu, eliminuje SPAM a v neposlednom rade chráni deti (resp. zamestnancov) pred návštevou nevhodných webových stránok (pornografia, warez) pomocou tzv. rodičovského filtra. Automaticky detekuje a eliminuje všetky typy známych vírusov, červov a trójskych koňov, spyware, adware, rootkity, detekuje phishingové e-maily a chráni privátne informácie. Navyše integruje aj technológie TruPrevent. Keďže internet umožňuje rozšírenie nových vírusov a malware v priebehu niekoľkých hodín, vyvinula spoločnosť Panda Software unikátne technológie TruPrevent, ktoré slúžia na detekciu neznámych vírusov a hrozieb. Sú založené na sledovaní činnosti všetkých procesov v počítači, ak je detekované správanie typické pre vírusy, daný proces je zablokovaný a kód odoslaný na analýzu. Rovnako chránia pred útokmi preplnením zásobníka procesov a pred zákernými sieťovými paketmi. Technológie TruPrevent boli ocenené na veľtrhu CeBIT 2006 ako Najlepší software roku 2006.
Každý deň prichádzajú hackeri na nové spôsoby, ako preniknúť do chránených počítačov a získať tak citlivé informácie o ich používateľoch či o celých spoločnostiach. Integrovaný výkonný firewall v Panda Internet Security 2007 bráni akémukoľvek pokusu o neautorizovaný prienik do počítača, blokuje útoky skenovaných portov a integrovanými funkciami IDS/IPS nedáva hackerom šancu zneužiť počítač. Navyše je tento firewall plne konfigurovateľný, takže je len na používateľovi, komu povolí spojenie s jeho PC a komu ho zakáže. Má tak pod kontrolou celú prichádzajúcu i odchádzajúcu komunikáciu.
Ochrana osobných údajov
Ochrana všetkých citlivých osobných údajov, ktoré sa v poslednom čase stali cieľom mnohých hackerov hľadajúcich finančný profit, je novinkou tejto verzie. Môžete presne označiť, ktoré dáta budú chránené a pri akomkoľvek pokuse o ich prenos či použitie bude potrebné túto činnosť autorizovať používateľovým súhlasom na operáciu. Možno tak chrániť čísla účtov, PIN, GRID code, číslo občianskeho preukazu, rodné číslo... Už žiadne citlivé či privátne informácie neopustia PC bez toho, aby na to nedal používateľ súhlas. "Zlodejom identity" sa každodenne prostredníctvom on-line podvodov podarí získať tisícky dát, ktoré sú zneužité pri on-line nakupovaní a aukciách na internete.
Inováciou je ochrana pred prienikmi z WiFi sietí. Ide o pomerne novú a rastúcu hrozbu pre používateľov, keď sa WiFi sieť využíva s cieľom podvodu alebo krádeže dôverných údajov. Pripojenie prostredníctvom WiFi je monitorované a úroveň jeho bezpečnosti si môže definovať sám používateľ.
Antirootkit technológia, integrovaná v tomto riešení, je zameraná špeciálne na detekovanie procesov skrytých v pamäti, ktoré často využívajú rootkity. Táto vážna a pomerne nová hrozba zo strany tvorcov malware sa začala masívne šíriť v poslednom roku. Mnohé antivírusové riešenia, žiaľ, detekciou rootkitov nedisponujú a vystavujú tak používateľov reálnemu riziku napadnutia.
Skúšobnú verziu Panda Internet Security 2007 získate zdarma na www.pandasoftware.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/new-wave, menuAlias = new-wave, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 22:22