StoryEditor

Test: Telefonovanie bez rúk

08.01.2007, 23:00

Univerzálne zariadenie pre zvuk
Nevšedné zariadenie prináša na náš trh spoločnosť ClearOne. Ide o CHAT 50, malú škatuľku, ktorá dokáže naozaj veľa. Ponúka predovšetkým možnosť komunikovať prostredníctvom mobilu bez pomoci rúk. Stačí, aby mal váš mobil pripojenie na externý reproduktor a mikrofón pomocou konektora jack 2,5 mm a 3,5 mm (bežné napr. v prípade Nokie alebo Motoroly, podobne aj pri všetkých inteligentných telefónoch). Prepojovacie káble pre oba prípady sú v dodávke. Ďalšia možnosť je prepojiť toto hlasité odpočúvanie s bežným telefónom a takto ním telefonovať, pričom máte slobodu pohybu po celej miestnosti. CHAT50 sa napája pomocou externého adaptéra, ktorý je dodávaný dokonca so štyrmi
koncovkami pre rôzne elektrické siete vo svete. Výhodou je, že sa nevyžaduje nijaká inštalácia, všetko funguje na prvé zapojenie a veľmi rýchlo.
Zaujímavé možnosti ponúka prepojenie CHAT 50 s notebookom alebo osobným počítačom pomocou portu USB. Prepojovací kábel (v dodávke) môže slúžiť tak na komunikáciu, ako aj na napájanie. Po pripojení na port USB treba vložiť CD s ovládačmi. Ďalej už môžete komunikovať napr. pomocou programov Skype alebo Vonage. O kvalitu reprodukovaného zvuku sa postará integrovaný DSP procesor zabezpečujúci potláčanie echa. Poslednou možnosťou je prehrávanie hudby buď z počítača, alebo z MP3 prehrávačov. Multifunkčné zariadenie CHAT50 tak vlastne slúži ako externá zvuková karta so vstavaným reproduktorom a mikrofónom. Jeho hmotnosť je len 250 gramov, a preto sa ľahko dá zobrať aj na cesty.
Zapožičal: MediaTech
Cena: 5 580 Sk

Napájač (nielen) pre Creative
Adaptér Creative Universal Power Adapter je určený na napájanie audio- a videoprehrávačov a príslušenstva od firmy Creative pre mobilného používateľa. Konkrétne môžete pomocou neho napájať všetky prehrávače ZEN, ďalej reproduktorové zostavy TravelDock ZEN Micro, TravelDock 900 a TravelSound 200, 25, i300, 400, ako i TravelSound Notebook 500. Obsahuje vymeniteľné adaptéry
pre všetky známe elektrické siete -- od Európy cez USA, Veľkú Britániu, Áziu, Japonsku až po Čínu. Dovedna má na výmenu 6 typov koncoviek. Zdroj poskytuje 5 V výstup s prúdovým zaťažením do 2,4 A a je v bielej farbe. Vo výbave ešte nájdete prepojenie tohto 5 V výstupu na koncovku pre port USB (malý konektor, typ B) a 3,5 mm konektor jack. Zdroj sa tak dá naozaj použiť univerzálne.
Zapožičal: SOFOS
Cena: 1 035 Sk

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/new-wave, menuAlias = new-wave, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 03:52