StoryEditor

Lotus Notes & Domino 8

10.12.2007, 23:00

Spoločnosť IBM uviedla na trh Lotus Notes 8 a Lotus Domino 8, (), po dvojročnom vývoji a testovaní, do ktorého bolo zapojených viac ako 25 000 firiem z celého sveta. IBM Lotus Notes 8 a IBM Lotus Domino 8 predstavujú prvé riešenie pre spoluprácu na podnikovej úrovni v tomto odvetví, kde sa vo veľkej miere pri ich návrhu využili informácie priamo od zákazníkov.
Lotus Notes 8 dokáže transformovať inbox do integrovaného pracovného prostredia, ktoré spája e-mail, kalendár, instant messaging (možnosť okamžitej výmeny správ), nástroje na zvýšenie produktivity a zákaznícke aplikácie. Lotus Notes 8 je na rozdiel od konkurenčných ponúk oveľa viac, ako len e-mail. Integruje prácu v rámci instant messaging (okamžitá výmena správ) a prehľadu pripojených osôb (presence awareness) pomocou nástrojov na tvorbu a úpravu dokumentov, prezentácií a tabuliek a tiež pomocou vytvorenia aplikácií šitých na mieru, vrátane Help Desk, CRM, Sales Force, diskusných fór, blogov a ďalších. Ďalej prehľadne usporiada kľúčové aplikácie v rámci inboxu pomocou rozšíreného bočného panelu, ktorý umožní užívateľovi ihneď po prihlásení prístup k najpoužívanejším zdrojom.
Lotus Notes 8 zabezpečuje okamžitú produktivitu prostredníctvom priameho prístupu k ľuďom, aktuálnym projektom alebo aktivitám a k informáciám bez opustenia inboxu. Čas môže ušetriť aj nový vyhľadávací nástroj, ktorý umožní užívateľovi rozšíriť vyhľadávanie v rámci e-mailov a kontaktov aj o vyhľadávanie na webe a medzi súbormi na pevnom disku. V prípade odoslania e-mailu omylom na určitú adresu je možné využiť funkciu message recall (odvolanie správy), ktorá umožňuje užívateľovi rýchlo vrátiť späť túto e-mailovú správu, čím ochráni ďalších užívateľov pred nedorozumeniami. A navyše, prostredníctvom novej funkcie konverzácia môžu užívatelia vidieť v inboxe všetky individuálne správy -- čo je tradičný spôsob -- alebo môžu zvoliť pohľad len na skupinu e-mailov, ktoré sa týkajú určitej témy alebo predmetu správy. Stovky e-mailov môžu byť takýmto spôsobom okamžite redukované len na desiatky e-mailových skupín týkajúcich sa len určitých tém.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/new-wave, menuAlias = new-wave, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 13:32