StoryEditor

Gazeta Wyborcza: Slováci odmietli reformy

19.06.2006, 00:00

Výsledok volieb svedčí o tom, že Slováci nesúhlasia s reformami, ktoré presadzovala vláda Mikuláša Dzurindu. Smer-SD jasne vyhral o 11 percent pred SDKÚ-DS, pozície v novom parlamente si obhájila Strana maďarskej koalície, volebným prekvapením je návrat nacionalistov (SNS) do parlamentu a aj to, že komunisti neprekročia prah Národnej rady. Takto reaguje na výsledky volieb na Slovensku na svojej internetovej stránke mienkotvorný poľský denník Gazeta Wyborcza (GW).
Podľa GW Robert Fico oznámil, že je pripravený zostaviť novú slovenskú vládu. Zdôraznil, že má pripravený ľavicový program nového kabinetu, ktorý by mal byť postavený na solidarite. Fico už počas volebnej kampane často zdôrazňoval, že ak vyhrá, tak urobí korektúry reforiem, ktoré zaviedla končiaca stredopravicová vláda. Denník si všíma aj upozornenie slovenských politológov, že najhoršia možná vládna koalícia by bola zložená zo Smeru-SD, ĽS-HZDS a SNS.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/parlamentne-volby-2006, menuAlias = parlamentne-volby-2006, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. jún 2024 05:25