StoryEditor

Swatch bude vyrábať hodinky pre Tiffany

03.12.2007, 23:00

Americké luxusné klenotníctvo Tiffany & Co. bude spolupracovať so švajčiarskou spoločnosťou Swatch, najväčším výrobcom hodiniek na svete, pri výrobe a predaji vlastných značkových hodiniek. Spoločnosť Tiffany včera oznámila, že vytvorí strategickú alianciu so švajčiarskou firmou, ktorej úlohou bude vývoj, výroba a distribúcia hodiniek pod značkou Tiffany.
Swatch podľa včerajšieho vyhlásenia začlení do svojej štruktúry novú firmu na výrobu hodiniek, ktorá bude mať povolenie používať obchodnú značku Tiffany a pôsobiť pod menom Tiffany. Nový podnik bude úplne vo vlastníctve Swatch Group, ale Tiffany získa podiel na zisku firmy a jedno kreslo v päťčlennom predstavenstve.
Podmienky dohody medzi spoločnosťami sú platné 20 rokov. Pri splnení určitých podmienok sa dohoda môže predĺžiť prípadne o ďalších desať rokov, napísala agentúra Reuters. Spoločnosť Tiffany medzičasom oznámila, že jej zisk sa v treťom štvrťroku fiškálneho roka viac než strojnásobil na 98,9 milióna dolárov (takmer 2,25 miliardy Sk), a to najmä vďaka vysokému predaju a mimoriadnemu zisku z predaja a spätného prenájmu obchodu v Tokiu. Tržby za tri mesiace do konca októbra vzrástli o 18 percent na 627,3 milióna dolárov (14,2 miliardy Sk). Firme sa darilo tak v Spojených štátoch, ako aj v zahraničí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 11:54