StoryEditor

VW zabránil v Mexiku štrajku

20.08.2007, 00:00

Mexická divízia najväčšej európskej automobilky Volkswagen sa dohodla na zvýšení miezd 11-tisíc zamestnancom združeným v odboroch a zabránila tak štrajku. Podľa lídra odborov Josého Luisa Rodriguéza sa zamestnancom závodu, v ktorom sa ako v jedinom na svete montuje model New Beetle, zvýšia mzdy a odmeny o viac ako päť percent. Pôvodne požadovali zamestnanci zvýšenie zhruba o osem percent, avšak závod ponúkal iba dva a pol percenta.
Závod Volkswagenu v stredomexickom štáte Puebla vyváža svoju produkciu najmä do Spojených štátov amerických a Európy. Ide o jediný závod Volkswagenu v Severnej Amerike. V tomto roku plánuje závod vyrobiť 400-tisíc vozidiel, keď v roku 2006 závod vyprodukoval 347 020 áut.
U nás pôsobí koncern Volkswagen prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Volkswagen Slovakia, ktorá je výrobno-montážnym podnikom. V roku 1991 začal VW svoju činnosť v Bratislave, kde v súčasnosti vyrába štyri typy vozidiel. Od roku 2000 má svoju prevádzku aj v Martine.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 16:30