StoryEditor

X-Šport SK asi krachuje

29.06.2007, 00:00
Najväčšia sieť predajní športového oblečenia na Slovensku X-Šport SK končí. Zamestnanci 25 predajní značiek Nike, Adidas, Puma a Fila dostali k 30. júnu výpovede.

Všetky obchody sú už zatvorené. "Pracujeme na balení tovaru a evidencii skladových zásob. Ku koncu júna sme dostali výpovede," informoval HN jeden zo zamestnancov spoločnosti, ktorý si neželal byť menovaný.

Hľadá sa kupec
Obchodný riaditeľ spoločnosti na Slovensku Karel Doubek nevedel o ďalšom osude firmy poskytnúť žiadne informácie. Podľa informácií, ktoré sa redakcii HN podarilo získať, v súčasnosti prebiehajú rokovania s potenciálnymi záujemcami, ktorí by predajne mohli prevziať. Konkurzný správca X-Športu SK ešte nebol určený.
Zamestnávateľ približne stovke prepustených pracovníkov zatiaľ neposkytol žiadne informácie o výške a spôsobe vyplatenia odstupného. Napriek tomu, že sme sa včera viackrát telefonicky pokúšali kontaktovať slovenskú centrálu firmy sídliacu v Bratislave, telefónna linka spoločnosti bola nedostupná.
Vzhľadom na počet predajní siete X-Športu SK môže koniec firmy ohroziť cestu tovarov svetových športových značiek k slovenským zákazníkom. Hlavní obchodní partneri spoločnosti na Slovensku sa k prípadným pohľadávkam voči krachujúcej firme X-Šport SK odmietli vyjadriť.

Jediným majiteľom slovenského X-Športu SK je česká spoločnosť X-Sport. Tá vznikla v januári 2004 spojením firiem Pauli Sport a BE-DU Sport, ktoré sa zaoberali predajom športového oblečenia. Slovenská dcéra bola do obchodného registra zapísaná v tom istom roku v novembri.
Podľa informácií zverejnených na internetovej stránke mala sieť v Česku 58 predajní. Ani v nich včera nikto nedvíhal telefóny. Hluchá bola aj linka v pražskej centrále firmy. Konateľom českého X-Sportu aj slovenského X-Športu SK je český podnikateľ z Tábora Radovan Vávra.

01 - Modified: 2003-05-29 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Centrálna banka asi nezníži úroky
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 07:36