StoryEditor

Nezaplatené nájomné vo WTC

02.06.2003, 00:00

Žiadna spoločnosť nestratila pri teroristickom útoku na dvojičky newyorského Svetového obchodného centra (WTC) toľko pracovníkov ako Cantor Fitzgerald. Bývalý nájomca centra Larry Silverstein však koncom minulého týždňa podal žalobu, v ktorej požaduje od spoločnosti splatenie nájomného.
Ako sa na znenie žaloby odvoláva časopis Spiegel, nedoplatky nájomného, ktoré žalobca vyčíslil na 1 027 658 USD a 96 centov, sa týkajú šiestich týždňov pred tragickým 11. septembrom roku 2001. L. Silverstein okrem toho žiada úhradu úrokov a nákladov na advokátov. Cantor Fitzgerald je podľa údajov hovorcu L. Silversteina jediný významný podnájomník, ktorý si nesplnil svoju platobnú povinnosť za obdobie od 1. augusta do 10. septembra 2001.
Spoločnosť Cantor Fitzgerald pri útoku, keď dve unesené civilné lietadlá zničili Svetové obchodné centrum v New Yorku, stratil 658 z 1 000 zamestnancov, ktorí pracovali v prenajatých priestoroch na štyroch najvyšších poschodiach severnej veže. Žiadna iná spoločnosť nestratila toľko pracovníkov pri katastrofe v New Yorku a vo Washingtone, ktorá pripravila o život takmer tritisíc ľudí. Táto tragédia zamestnáva Cantor Fitzgerald ešte aj v súčasnosti a na jeho oficiálnej internetovej stránke sa nachádza rubrika, kde opisujú svoje dramatické zážitky tí, čo osudný deň prežili.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 02:44