StoryEditor

Najväčšia domáca ekologická výstava

24.04.2007, 00:00

Na treťom ročníku výstavy recyklácie a zhodnocovania odpadov R.I.S. (Recyklácia, Inovácia, Separácia), ktorá sa uskutočňuje v dňoch 24. -- 27. apríla 2007 vo výstavnom areáli na Námestí slobody v Banskej Bystrici, sa zúčastňuje vyše 60 subjektov z oblasti odpadového hospodárstva. Okrem slovenských spoločností sa môžu návštevníci stretnúť aj s firmami zo zahraničia (Rakúsko, Česká republika). Skladbu vystavovateľov dopĺňa prezentácia združení kolektívneho zberu.
Výstava R.I.S poskytuje návštevníkovi komplexné informácie o zbere a triedení odpadu, o nových technológiách pre potreby odpadového hospodárstva a o spracovaní všetkých recyklovateľných materiálov. Nosnými témami výstavy sú zhodnocovanie komunálneho a priemyselného odpadu, zneškodňovanie nebezpečného odpadu, recyklácia stavebného odpadu, užitočné produkty z recyklovateľných materiálov, biomasa a obnoviteľné zdroje.
Poslaním výstavy je uvedomovať si, že odpad je surovina, ktorá je užitočná pre náš každodenný život. Okrem racionálneho prvku je zámerom výstavy zapôsobiť aj na emócie návštevníka. V priestoroch Recyklačného dómu budú inštalované umelecké diela vytvorené z odpadu, ktoré budú súčasťou aukcie pre firmy z oblasti odpadového hospodárstva. Finančný výťažok bude určený na benefičné účely. Ako celok má výstava R.I.S. podporovať recyklačne uvedomelú spoločnosť. Súčasťou výstavy je aj celoslovenská konferencia Environmentálne technológie a ich využívanie v zhodnocovaní odpadov.
Témou recyklácie a odpadového hospodárstva sa bude zaoberať aj diskusné fórum HNClubu -- Klubu Hospodárskych novín 24. apríla 2007 o 12.30 hod. v hoteli Lux v Banskej Bystrici. Hlavným partnerom je Envidom, reklamnými partnermi SEWA a Kovod Recycling. HNClub je pripravovaný pri príležitosti výstav R.I.S. a For Arch Slovakia. Vstup len s pozvánkou.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/publicistika, menuAlias = publicistika, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 18:49